Săptămână aglomerată pe litoral. Mii de turiști au urmărit pregătirile pentru Ziua Marinei

Data publicarii: Luni 12 August 2019, 17:51

A început una dintre cele mai aglomerate săptămâni pe litoral. Festivităţile organizate pentru ''Ziua Marinei'' atrag zeci de mii de turişti. 

Unii intre ei n-au mai avut răbdare până pe 15 august şi au urmărit luni repetiţiile, de pe faleza Cazinoului din Constanța. În jur de 100.000 de oameni sunt acum în staţiuni, iar de joi, de când bugetarii intră într-o scurtă vacanţă, este aşteptat un nou val. 

Forţe impresionante sunt mobilizate pentru manifestările dedicate Zilei Marinei Române. Zeci de nave, elicoptere şi avioane militare sunt pregătite pentru ziua de 15 august. La Ziua Marinei vor participa marinari militari americani, dar şi ucraineni.

Turiştii au urmărit cu sufletul la gură repetiţiile.

„Impresionant, emoţionant, mi-ai dat lacrimile mie şi familiei mele. Foarte impresionante pregătirile, m-au copleşit emoţiile.”

Pe 15 august, Marina Militară promite un spectacol grandios. 

Col. Corneliu Pavel: "Mii de militari marinari, zeci de ambarcaţiuni aeronave militare şi zeci de nave militare vor prezenţa publicului cel mai mare spectacol naval care se organizează în România."

10.000 de spectatorii sunt aşteptaţi joi, de la ora 10, pe faleza unde vor fi organizate inclusiv jocuri marinăreşti. Autorităţile anunţă că traficul auto va fi restricţionat în zonă încă din 14 august. 

De joi, bugetarii intră într-o scurtă vacanţă de 4 zile aşa că mulţi se vor îndrepta către litoralul deja neîncăpător. Luni, la prânz, în Eforie Nord, nu aveai loc să arunci un ac.

Hotelierii se aşteaptă ca la sfârşitul acestei săptămâni numărul oaspeţilor să sară de 150.000.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 21°C
Constanta
Aer 21°C
Eforie
Aer 19°C
Costinesti
Aer 22°C
Neptun
Aer 22°C
Modifică setările cookies