Scene apocaliptice pe litoral. Violența unei furtuni de 10 minute i-a șocat pe oameni

Data publicarii: Duminica 04 August 2019, 08:46

O furtună puternică dar scurtă, care a durat mai puţin de zece minute, a făcut prăpăd la malul mării. 

În Constanţa mai mulţi arbori au fost puşi la pământ, iar bucăţi din acoperişurile caselor au fost aruncate în stradă.

Şi în Eforie a plouat torenţial, iar vântul a suflat cu o viteză uluitoare. Întreaga zonă a fost sub cod roşu de furtună. În imaginile surprinse de martori se vede cum vântul - care bate cu rafale de peste 50 de kilometri la ora - îndoaie pur şi simplu crengile copacilor bătrâni, iar din cauza ploii abundente, abia se mai distinge ceva.

Bucăţi întregi de acoperiş au fost aruncate la distanţe de peste 100 de metri. Vântul violent a doborât la pământ şi mai mulţi arbori, care au căzut peste maşini. Surprinşi de furtună, turiştii care se plimbau în zona Cazinoului din Constanța, au fugit în stânga şi în dreapta, în speranța că vor găsi locuri ferite de vânt, în care să se adăpostească.

La un moment dat, deasupra marii s-a format şi un fuior. Şocaţi de violența furtunii, care a durat mai puţin de 10 minute, odată cu lăsarea serii, oamenii au ieşit din case pentru a vedea ce pagube a lăsat în urma vijelia. Din cauza vântului, mai multe cabluri de alimentare cu energie electrică s-au rupt şi cartiere întregi au rămas fără curent. Din fericire, furtuna, care a măturat mai multe staţiuni de pe litoral, nu a făcut nici o victimă. 

Vântul a doborât copaci peste maşini şi a smuls acoperişuri, iar mai multe străzi au fost inundate. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies