Schema "sedintei foto" sau cum racola copii de pe plaja din Mamaia o firma care in acte se ocupa de ... imobiliare

Data publicarii: Joi 25 Iulie 2013, 19:34

Mai multi turisti care isi petrec vacanta la mare cu copiii la Mamaia au fost abordati de angajatii unei firme care le-au promis ca-i vor face vedete pe cei mici. Le-au cerut o taxa de inscriere si au inscenat pentru copii o asa zisa sedinta foto. Firma de casting figureaza de fapt in actele de la finante ca avand activitati imobiliare si niciun angajat. Inspectorii OPC i-au facut o vizita surpriza.

"Ne permiteti sa va oferim o invitatie la un casting? Reclame la evenimente, concursuri. Este o mica implicare financiara pe perioada unui an de zile dar nu este foarte mare, adica 65 de lei pe an. "

Acest domn a cazut in capcana. A achitat taxa de inscriere, 65 de lei si si-a lasat fetita sa participe la o sedinta foto, departe de a semana cu una…profesionista.

Mai multe familii au crezut promisiunile si au fost conduse, pentru plata si discutii, la un birou improvizat in zona. Vizita neasteptata a inspectorilor OPC i-a luat prin surprindere pe cei care se ocupau de…selectarea copiilor.

"Nu aveti actele in regula si ne inselati pe noi? Dati-ne si noua banii sa putem pleca. Noi vrem banii inapoi pentru ca seriosi nu sunteti", le-au reprosat parintii.

"Am platit 65 de lei si am doua ore de cand stau la preselectia asta" se plange un alt parinte.

Sorin Susanu, OPC Mamaia, explica situatia: "Trebuie sa existe un contract de colaborare cu firme autorizate, conventii cu tot ce inseamna aceste companii de marketing din TV prin care sa poata dovedi ca respecta intelegerile si discutiile pe care le au cu clientii lucru care s-a dovedit a fi nereal"

Reprezentantii firmei au incercat sa se justifice, invocand faptul ca ar functiona pe litoral doar de putina vreme

Inspectorii OPC vor decide in zilele urmatoare ce masuri vor lua impotriva firmei pentru aceste nereguli. Amenda poate ajunge pana la 30 de mii de lei.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 9°C
Constanta
Aer 9°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 9°C
Neptun
Aer 10°C
Modifică setările cookies