Sejururile pe Litoral de luni pana vineri, mai confortabile si mult mai ieftine. De ce au ajuns si turistii straini sa le prefere

Data publicarii: Miercuri 27 Iulie 2016, 18:25

Cea mai inspirata vacanta la mare este cea in timpul saptamanii. Atat turistii cat si operatorii de turism au ajuns la aceasta concluzie. 

In Romania, weekendurile au devenit imposibile pe litoral: extrem de aglomerate si cu tarife uneori nejustificate la cazare. Ca sa nu va enervati si sa platiti si cu 30 la suta mai putin puteti sa va cazati de luni pana vineri.

 

Terry si Darren au venit de la Londra sa petreaca o saptamana sub soarele arzator din Mamaia. Incantati de  berea rece, ne prezinta avantajele si dezavantajele unei vacante in timpul saptamanii. "Este exact cum ar trebui sa fie. este multa lume dar numarul corect nici prea multi, dar frumos. Suficiente sezlonguri, suficiente camere, suficienta bautura, suficienta lume.  Toata lumea vine in weekend, este mult mai vibrant, mai multe fericire, in weekend. ar trebui sa locuim aici", spun ei. “Pentru mine, cursul saptamanii, weekend este la fel. On weekend, sunt si cluburile..este tot ce ai nevoie si bere! care este ieftina, nu va duceti in Londra pentru bere! aici este mult mult mai ieftina!"

 

Un cuplu din Resita a platit aproape o mie de euro pentru o saptamana all inclusive la un hotel de trei stele din Mamaia insa recunosc ca data viitoare vor evita sfarsitul de saptamana. "In weekend nu poti sa faci nimic, nu te poti misca, nu poti sa mergi in satul de vacanta, nici in plaja nu ai loc nici in apa, e aglomeratie mare in weekend. in cursul saptamanii e chiar relaxant, nu e aglomeratie nici pe terasa nici la locurile de joaca pentru copii"

 

Un alt avantaj al unei vacante in cursul saptamanii este ca puteti gasi oricand o masa libera chiar si la restaurantele amplasate in zonele cele mai aglomerate. De exemplu,  la cazinoul din Mamaia, in weekend aveti nevoie de o rezervare acum insa si la orele pranzului puteti gasi locuri libere fara nicio problema.

 

Gabriela este consultant intr-o agentie de turism. Stie ca e o misiune aproape imposibila sa gasesti o camera libera in weekend, in orice statiune  de pe litoral, iar tarifele sunt duble fata de acum o luna, de exemplu. De aceea le recomandaa turistilor sa aleaga si perioada de luni pana vineri, sunt hoteluri bune si preturi bune"

 

In timpul saptamanii, tarifele sunt cu 20-30 la suta mai mici. In Saturn, cazarea incepe de la 130 de lei camera dubla la trei stele cu televizor si aer conditionat inclus. Dar in Mamaia, un apartament poate ajunge si la o mie de euro pe noapte.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 17°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies