Servicile de turism all inclusive din Romania incep sa atraga tot mai multi din clienti, inclusiv straini. Cat costa acum un sejur complet de 6 nopti pentru 2 persoane, in Mamaia

Data publicarii: Marti 23 August 2016, 18:12

Criza din Turcia si atacurile teroriste din alte tari ale Europei au convins numerosi romani sa-si petreaca vacanta in tara. Si, cum multi au optat pentru sistemul all inclusive, se anunta cresteri spectaculoase la acest capitol. 

De exemplu, intr-unul dintre hotelurile de patru stele din nordul statiunii Mamaia, in jur de 1.000 de oameni au ales sistemul all inclusive.

Mancarea este bineinteles in regim de bufet, sunt amenajate mai multe sectoare, de la branzeturi si gratare, pana la peste, fructe de mare si dulciuri. De exemplu, in aceasta seara, turistii au parte si de o surpriza: berbec la protap.

Dupa cina, turistii se muta din restaurant in cortul de pe plaja. Acolo se organizeaza tot felul de petreceri: seara romaneasca, seara greceasca si seara de bancuri, asa ca nu au timp sa se plictiseasca.

De altfel, divertismentul a devenit un capitol important al unei vacante all inclusive.

Printre ei sunt oaspeti care ar fi mers in Turcia in vacanta, dar din cauza situatiei tensionate, au decis sa vina pe litoralul romanesc.

Mancarea si bauturile incluse in pachetul de vacanta sunt importante pentru turistul roman, dar nu mai sunt pe primul loc, asa cum se intampla in anii trecuti, cand nu eram familiarizati cu sistemul all inclusive. Acum, multi romani au trecut granita, la bulgari sau turci si au invatat ca facilitatile si divertismentul fac diferenta intre hoteluri.

Turistii isi doresc piscine pentru ei si parcuri acvatice pentru copii, locuri de joaca, eventual cu educatoare care ii pot supraveghea pe cei mici si tot felul de activitati care sa tina ocupata toata familia, intreaga zi.  

Nu doar turistii romani aleg litoralul all inclusiv, ci si cei veniti din Israel sau Polonia, de exemplu, pentru care sejururile sunt la jumatate de pret fata de cele din tara lor.

O familie din Israel, compusa din parinti si 3 copii, a platit 2500 de euro pentru o vacanta de 7 zile, cu tot cu biletele de avion, si se declara foarte multumita: "Este multa lume din Israel, este mai ieftin ca oriunde in alta parte, venim cu copiii, multe piscine, multe locuri speciale pentru copii, avem distractie seara, plaja este langa noi, avem teren de tenis, de fotbal." 

Madalina Cretu, reprezentant hotel: "Deja am luat in calcul aceasta varianta sa extindem cumva aceasta varianta pe serviciile all inclusive si ultra all inclusive pentru ca am dovedit pana acum ca putem sa egalam balanta cu tot ce inseamna all inclusive in Bulgaria, Grecia, Turcia".

Iar alt hotel, tot din Mamaia, este primul care a introdus sistemul all inclusiv, in 2007. De atunci, cererea a crescut de la an la an.  In aceasta perioada, un sejur de 6 nopti, all inclusive, pentru 2 persoane, ajunge la 3.000 de lei.

In acest an, sunt 2000 de camere in plus la sistem all inclusive, totalul fiind de 5000. Cea mai mare crestere se inregistreaza in sudul litoralului.

In total, sunt 22 de hoteluri all inclusive la marea noastra. Turistii le prefera pe cele de 3 si 4 stele. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies