Soldatii americani au facut curatenie pe plajele romanesti. Cati saci au strans 100 de soldati in numai cateva ore

Data publicarii: Sambata 27 Septembrie 2014, 19:49

Bine ca au venit americanii sa ne adune gunoaiele, daca noi nu suntem in stare. Peste 100 de soldati din Statele Unite au curatat, sambata, plaja de la Navodari.

Au strans cu grija hartiile, mucurile de tigara si sticlele aruncate de turisti de-a lungul verii. Americanii au vrut sa atraga atentia ca trebuie sa invatam sa respectam natura, daca nu vrem sa fim sufocati de deseuri.

Sambata dimineata, pe o vreme rece, cu vant puternic si ploaie marunta, americanii si-au dat intalnire la iesire din Mamaia Sat, spre Navodari. Nu erau in echipament de lupta sau intr-o tabara dura de antrenament ci intr-o misiune... speciala.

Sectoarele de plaja au fost luate la picior si nici o sticla, muc de tigara sau ambalaj nu le-a scapat soldatilor de la Baza Militara Mihail Kogalniceanu si US Navy.

"Am gasit tot felul de gunoaie: o gramada de mucuri de tigara, resturi de ziare, sticle, tot felul de lucruri pe care oamenii le arunca dupa ce se distreaza la plaja", au spus soldatii.

Strainii au strans in patru ore sute de saci cu gunoaie: "Si in America avem tot felul de plaje: unele sunt foarte curate si bine intretinute, insa altele sunt chiar mai rele decat aceasta".

O tanara se afla pentru prima data in Romania, dar a participat la multe misiuni internationale. Nu se sfieste sa spuna ca acum a facut treaba mai buna deca colegii ei, barbati.

Soldatilor li s-au alaturat voluntarii de la "Let's do it Romania" care au monitorizat sectoarele de plaja murdare.

Americanii au vrut sa marcheze astfel Ziua Internationala Curateniei pe Plaja, celebrata in fiecare an pe data de 20 septembrie. Anul trecut, 650 de voluntari americani au adunat de pe plajale din lume milioane de tone de gunoaie.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies