Soseaua de Coasta, drumul de vis construit pe bani europeni intre Mamaia si Constanta. Primii 3 km costa 10 milioane de euro

Data publicarii: Luni 31 Martie 2014, 14:16

Ceea ce parea doar un vis frumos va prinde contur la malul marii. Lucrarile la soseaua de coasta, care va lega Mamaia de Constanta, vor incepe in cateva luni.

Zece milioane de euro au fost alocati de Uniunea Europeana pentru un prim tronson de aproape trei kilometri. Soseaua va avea doua benzi si o priveliste superba.

Soseaua de coasta va incepe din zona comandamentului flotei, va continua prin portul Tomis si se va opri la intrare in statiunea Mamaia. Soseaua va avea doua benzi si va urmari linia marii.
sosea de coasta

Deocamdata, avem banii doar pentru primul tronson de 2,6 kilometri, din totalul de opt kilometri de sosea. Este poate si cel mai important pentru ca ocoleste zona cea mai aglomerata din oras. Zece milioane de euro este suma alocata pentru acest tronson. Contributia Primariei este de doar 2 la suta, restul vine de la Uniune Europeana. Proiectul prevede si amenajarea unei zone de promenade si a trei parcari cu peste 300 de locuri.
sosea de coasta

In zona unei plaje cunoscute deocamdata doar de localnici, plaja aflata pe traseul soselei de coasta vor aparea un funicular, alei de promenade si parcari unde turistii vor putea opri pentru a admira privelistea.
sosea de coasta

In primavara, va fi demarata si procedura de licitatie pentru firma care va incepe lucrarile.

"Dupa estimarile noastre, lucrarile vor incepe in septembrie, iar ultima luna in care vom mai putea efectua lucrari si cu siguranta ne vom incadra in aceasta este iunie 2015", a spus Ani Merla, director Primaria Constanta.

Exista o veste buna si pentru biciclisti care vor avea propria banda pe noua sosea de coasta.

"In multe tari din Europa, unde exista statiuni litorale, exista aceasta sosea costiera. S-ar putea admira peisajul nostru frumos, se leaga portul turistic tomis de mamaia, se degreveaza circulatia", spune si Silvia Croitoru, operator turism.

Lucrarile cele mai dificile vor fi la ultimul tronson unde faleza este prabusita si va trebui construit un pod.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 17°C
Costinesti
Aer 16°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies