"E curtea ta, ma?". Scandalul sezlonguri vs prosoape a izbucnit si la Costinesti

Data publicarii: Luni 11 August 2014, 08:18

Aglomeratia de pe litoral aprinde din nou scanteia razboiului dintre cei care stau pe prosoape si cei care beneficiaza de sezlonguri. Turistii isi doresc cu inversunare un loc cat mai aproape de apa, iar faptul ca administratorii nu delimiteaza corect cele doua zone duce la conflicte. O disputa de acest gen s-a consumat la Costinesti, iar spiritele s-au linistit, numai dupa ce a aparut politia.

Disputa s-a potolit abia cand a aparut politia. 

Turist: E curtea ta, ma? Ai cumparat-o? Adu contractul sa-l vad si plec.  Arata hartia. Hai sa vad unde scrie ca pe bucata asta de plaja n-ai voie sa stai!

Acesti turisti s-au trezit cu noaptea in cap ca sa fie siguri ca prind un loc bun pe nisip. Administratorii plajelor i-au luat insa la rost cand au vazut ca isi intind cearceafurile in locul destinat - spun ei - numai sezlongurilor. Nici dupa aparitia echipajului de politie, turistii nu s-au potolit. 

Turist: Ma mut de aici, stai linistit. In urmatoarele 30 de secunde du-te cauta-mi loc pe plaja. 

Administrator plaja: Nu va caut niciun loc pe plaja. 

La cearta sar si cei care inchiriaza sezlongul pentru o zi cu 35 de lei, sau baldachinul cu 100 de lei, care sustin ca cei care stau pe jos le strica ...privelistea. De exemplu, aceasta doamna este deranjata de umbra facuta de umbrela infipta in nisip de o turista venita cu cearceaful.

Numai in Mamaia peste 100 de agenti economici administreaza cate un sector de plaja. Acestia trebuie sa tina insa cont ca - potrivit legii - trebuie sa rezerve 30% din suprafata cearceafurilor. 

Voit sau din nestiinta, unii administratori de plaja ignora un articol de lege foarte important care spune ca zona destinata amplasarii sezlongurilor nu trebuie sa se suprapuna cu cea destinata cearceafurilor. In plus, avand in vedere ca cele doua zone nu sunt delimitate foarte clar, turistul isi pune prosopul acolo unde are loc.

Tot legea spune ca cele doua zone trebuie sa fie delimitate clar si amandoua trebuie sa aiba "iesire la mare". Acestea sunt cele mai aglomerate zile de pe litoral, din aceasta vara. Astazi cozile de masini de la iesirea de pe autostrada soarelui semanau cu cele de la inceput de weekend. Aglomeratia este produsa de schimbul de sejur al turistilor cazati in sudul litoralului. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 16°C
Modifică setările cookies