Într-un astfel de loc cei cu probleme locomotorii pot intra în apă. Tot aici există şi o zonă terapeutică pentru copiii cu nevoi speciale, dar şi o plajă unde părinţii pot învăţa să acorde primul ajutor.
Cei care au nevoie de dispozitive speciale pentru a face baie în mare le primesc gratuit.
Elena Sorica, instructor ergoterapie: "Aici au condiţii, pot să stea pe şezlonguri, pot să intre în apă cei care sunt pe cărucioare, nu pot să se deplaseze, au acele biciclete sau hidrobiciclete ce sunt, îi putem pune, îi putem duce în apă şi lor acolo le place foarte mult."
În centrul staţiunii Mamaia a fost amenajată şi o plajă pentru copiii cu nevoi speciale.
Copiii care ajung la plaja terapeutică descoperă un adevărat univers senzorial. Au la dispoziţie diferite instalaţii cu ajutorul cărora pot compune muzică, pot picta, dar au şi zone special amenajate pentru reflexoterapie.
Adrian Gemănaru: "Prima zonă este destinată terapiilor de care aceste persoane pot beneficia, iar a doua este destinată plajei, posibilităţii de a se bucura de apa mării. Persoane cu nevoi speciale, media ar fi undeva 100 pe zi."
În aceste zone nu se percep taxe. Ceva mai în sud, părinţii şi copiii învaţă cum să-i salveze pe cei aflaţi în pericol.
Femeie: "Mai ales dacă ai un copil, dacă îi vine rău lângă tine şi nu ştii ce să faci, până vine salvarea trebuie să ştii câteva reguli de prim ajutor"
Fetiţă: "Puțin greuț. Dar mi se pare foarte important."
Cristiana, voluntar Crucea Roșie: "Dacă suntem într-o situaţie reală de acordare a primului ajutor, cel mai periculos lucru este să intri în panică şi cel mai uşor este să intri în panică dacă nu ştii ceea ce faci".
Zeci de copii au vară de vară probleme în urma unor incidente nedorite petrecute pe plajă, iar până la intervenţia salvatorilor calificaţi orice ajutor contează.