Stațiunea în care oamenii stau ca sardelele pe nisip și în apă. „Cam greu aicea”

Data publicarii: Sambata 10 August 2019, 09:22

Suntem în plin sezon estival, iar valul de turiști s-a revărsat atât pe șosele, cât și pe plaje. În stațiunile de pe litoral, abia dacă mai găsești un loc de cazare. Iar cine nu se trezește la răsărit nu are nicio șansă să prindă un șezlong.

La Costinești, de pildă, oamenii stau ca sardelele pe nisip, dar și în apă. Totuși, vestea bună este că în acest sfârșit de săptămână vremea va fi bună la malul mării. Se vor înregistra aproximativ 30 de grade Celsius.


DN1 al litoralului - aşa cum a fost botezată din cauza aglomeraţiei şoseaua care face legătura între Constanța şi Mangalia, arată ca o imensă parcare. În apropiere de Eforie, mai mult s-a stat decât s-a circulat.

În cazul în care vreţi să ajungeţi cu maşina în acest weekend în staţiunile din sudul litoralului trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare. Sunt porţiuni de drum unde se circulă bară la bară, iar timpul de parcurgere a unui traseu de jumătate de oră va fi parcurs cel puţin într-o oră."

Turistă: „O oră din Costineşti până la strada principală şi încă o oră de acolo până aici. Două ore am pierdut din start!"

Turist: „Foarte greu, foarte greu! Acum am făcut o oră în 30 de kilometri!"

Turist: „Un singur cuvânt: dezamăgire totală!"

La Costineşti, în miezul zilei, plaja abia se mai zăreşte sub zecile de mii de cersafuri şi şezlonguri. Iar în apă, turiştii formează valuri umane.

Tineri: „Nu ştiu unde este un loc să ne punem şi noi. Sper să găsim un loc. Hai un pic mai încolo poate este mai mult loc."

Reporter: „Încercați să vă găsiţi un loc?”
Turist: „Daaaa. Cam plin aicea.”
Reporter: „E greu?”
Turist: „E foarte greu. Mai ales în timpul ăsta aşa după masă, e foarte greu."

Plaja de la Costineşti s-a transformat într-un adevărat labirint. Traseul este făcut de miile de prosoape şi cearşafuri care s-au întins pe toată suprafaţa de nisip. Nici intrarea în apă nu este o excepţie. Şi acolo trebuie să depuneţi efort ca să vă faceţi loc. "

Turist: „Ca la chinezi suntem aici.”
Reporter: „Cum aţi reuşit să vă găsiţi loc?”
Turist: „Au venit prietenii de dimineaţă, ne-au ţinut loc, ei au plecat la masă şi acum am rămas noi. Ei au venit dimineaţa pe la 7."

Cei care nu au reuşit să găsească un şezlong liber fac plajă pe dig.

Reporter: „La pietroaie, e frumos aşa...?”
Turiști: „Pe alea frumoase le facem pe la Bahamas, aici venim aşa."

Potrivit autorităţilor, pe litoral sunt în acest moment peste 100.000 de oaspeţi înregistraţi oficial.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies