Stațiunea în care trebuie să te lupți serios ca să intri în apă. ”Ca la chinezi suntem”

Data publicarii: Vineri 09 August 2019, 19:56

Suntem în plin sezon estival, iar valul de turişti s-a revărsat atât pe şosele, cât şi pe plajă.

În staţiunile de pe litoral, abia dacă mai găseşti un loc de cazare, iar cine nu se trezeşte la răsărit nu are nicio şansă să  prindă un şezlong. La Costineşti, de pildă, oamenii stau ca sardelele, atât pe nisip, cât şi în apă. Partea bună este că în acest sfârşit de săptămână se vor înregistra în jur de 30 de grade.

DN1 al litoralului, aşa cum a fost botezată din cauza aglomeraţiei şoseaua care face legătura între Constanța şi Mangalia, arăta vineri ca o imensă parcare. În apropiere de Eforie, mai mult s-a stat decât s-a circulat.

În cazul în care vreţi să ajungeţi cu maşina în acest weekend în staţiunile din sudul litoralului, trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare. Sunt porţiuni de drum unde se circulă bară la bară, iar timpul de parcurgere a unui traseu de jumătate de oră va fi de cel puțin o oră.

Șofer: "Foarte greu, foarte greu! Acum am făcut o oră în 30 de kilometri!"

La Costineşti, în miezul zilei, plaja abia se mai zăreşte sub zecile de mii de cearceafuri şi şezlonguri. Iar în apă, turiştii formează valuri umane.

Plaja de la Costineşti s-a transformat într-un adevărat labirint. Traseul este făcut de miile de prosoape şi cearceafuri care s-au întins pe toată suprafaţa de nisip. Nici intrarea în apă nu este o excepţie. Și acolo trebuie să depuneţi efort ca să vă faceţi loc.

Turist: ”Ca la chinezi suntem aici.

Cei care nu au reuşit să găsească un şezlong liber fac plajă pe dig.

Turiști: ”Nu, nu mai era. Trebuie să vii la 5 dimineaţa ca să prinzi loc. Noi am venit mai târziu."

Potrivit autorităţilor, pe litoral sunt în acest moment peste 100 de mii de oaspeţi înregistraţi oficial.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 19°C
Constanta
Aer 19°C
Eforie
Aer 17°C
Costinesti
Aer 20°C
Neptun
Aer 20°C
Modifică setările cookies