Deși reprezentanții restaurantelor și teraselor abia fac față comenzilor, spun că încasările vor fi mai mici ca anul trecut. Clienții sunt mai strânși la pungă, însă și prețurile au urcat până la cer.
Mamaia la orele prânzului. Oamenii stau lipiți unul de altul până în buza mării. Deși soarele arzător ar fi trebuit să îi alunge la umbră, turiștii nu se dau duși, de teamă că își vor pierde locul.
Turistă: ”O doamnă drăguță ne-a făcut loc și am găsit, dar a durat ceva.”
Reporter: Dacă ați lua bagajele și ați pleca de aici credeți că ați mai găsi liber?
Turistă: ”Nu, sub nicio formă sub nicio formă, căci toată lumea caută cât mai aproape de apă și este foarte aglomerat.”
Cei care vor totuși să plece trebuie să dea dovadă de foarte multă atenție, pentru că trebuie să se strecoare printre miile de trupuri întinse la soare.
Deși generoși când vine vorba să împartă soarele cu atâția necunoscuți, turiștii sunt mai rezervați cu bugetul ca altădată.
Tiberiu Tuhasu, administrator terasă: ”O masă de 4-5 persoane acum 4-5 ani, și nu am mărit prețurile, o masă era 350-400 de lei, venea cam de persoană 70-80 vorbesc de o masă la restaurant cu un vin felul unu, felul doi cu desert. Ei, acum o masă e în medie de 150 de lei.”
Potrivit autorităților, acesta este cel mai aglomerat weekend din sezon. Dar la finalul lunii sunt așteptați și mai mulți turiști pe litoral.