Steagul rosu, arborat pe plajele din sudul litoralului. Turistii au ignorat avertismentele salvamarilor si au intrat in apa

Data publicarii: Marti 05 Iulie 2016, 17:53

A fost Cod Rosu marti in sudul litoralului, iar salvamarii au arborat steagul, care interzice categoric scaldatul. Chiar daca valurile sunt mari si periculoase, multi turisti au vrut sa le testeze si s-au aruncat in apa sa inoate.

Din fericire nu s-au inregistrat incidente neplacute, dar asta nu inseamna ca pericolul nu a fost mare.

Costinesti a fost cea mai aglomerata statiune de pe litoral. Marea parea o piscina cu valuri, iar cei care nu au putut sa se tina departe de ea, s-au bucurat ca intr-un parc de distractii acvatic.

18 salvamari au stat de paza la Costinesti.

Si in Neptun oamenii au fost atrasi de valurile inalte, pe cat de frumoase, pe atat de periculoase.

Altii n-au vrut cu niciun chip sa respecte avertismentele salvamarilor.

Salvamar: "Nu ne inteleg, degeaba le explicam, de azi dimineata i-am fluierat, degeaba le explicam, nu vor sa inteleaga, nu asculta indicatiile salvamarilor si nu respecta semnele si steagul rosu."

In cele din urma, unii turisti au inteles ca joaca lor poate fi periculoasa...

Spre deosebire de alte zone de pe litoral, in Vama Veche nu exista diguri de protectie. Asa se face ca apa este si mai agitata, iar valurile  mai mari.

Indiferent daca e arborat sau nu steagul rosu, indiferent daca marea e sau nu agitata, tineti cont ca salvamarii sunt pe plaja de la 8 dimineata la 8 seara. Daca intrati in apa in afara acestui program, o faceti pe propria raspundere. Nu este nimeni care sa va supravegheze.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 9°C
Constanta
Aer 9°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 9°C
Neptun
Aer 9°C
Modifică setările cookies