1 Mai la Costinești: o discotecă, două restaurante fast-food și 3.000 de turiști

Data publicarii: Luni 30 Aprilie 2018, 18:42

Costinești, pe vremuri stațiunea tineretului, a fost luată prin surprindere de 3000 de turiști. Oaspeții au venit să se distreze de 1 mai cu un buget mai mic, dar nu se așteptau să găsească o singură discotecă deschisă, o terasă și două fast-fooduri. În lipsă de altceva, s-au relaxat la plajă. Aceeași liniște e și la Neptun, stațiune care îi atrăgea masiv pe tineri în anii 90 de sărbătoarea muncii.

Vremea de vară i-a condus spre mare şi pe studenţii care nu-şi permit distracţia în Vamă sau în Mamaia. Au venit la Costineşti crezând că şi aici a fost deschis sezonul. Pe vremuri, era staţiunea în care tinerii se distrau cel mai bine de pe litoralul românesc. Însă, când au ajuns la destinaţie, tinerii au găsit aproape totul închis.

Turist: „Pe data de 1 mai e prima dată când venim, de obicei venim în plin sezon şi am zis să încercăm şi asta. N-am văzut, păreau multe locuri deschise, la fel parcul de distracţii am văzut că este închis, nu există nimic."

Cei mai mulţi stau la pensiuni deschise doar pentru ei, după ce au bătut la porţile proprietarilor. 

Tineri: „Aici am ales să ne întâlnim toţi prietenii, cazarea era moca.”

Reporter: „Cât este cazarea?”

Tineri: „Sincer, nu ştiu. Chiar în perioada asta, din câte ştiu, este 25 de lei de persoană, este la latitudinea fiecăruia."

Tânăr: „Suma doar pe cazare a fost în jur de 85 de lei patru zile. Am găsit undeva unde pentru mine, e super ok. Pentru condiţiile de la mare, nu îţi trebuie altceva undeva unde să pui capul să dormi, pentru că nu prea ajungi să dormi la mare."

Şi în staţiunea Neptun timpul parcă a stat în loc. Un singur bar este deschis pe plajă. Turiştii pot merge la un parc de aventură, iar seara la singura terasă deschisă, vestita Cireșica, unde pe vremuri venea şi fostul preşedinte Traian Băsescu. 

Aici seara se încheie cel mai târziu la miezul nopţii.   

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies