Tarifele pe litoral au scăzut și cu 70% din cauza vremii capricioase. Prețul pentru un week-end de lux la Mamaia

Data publicarii: Joi 23 Mai 2019, 20:12

Vremea capricioasă le strică planurile celor care au afaceri pe litoral. Hotelierii se plâng că turiștii stau departe de mare, așa că sunt dispuși să lase din preț pentru a-i convinge să vină în vacanță. La cazare, de pildă, tarifele au scăzut și cu 70 la sută, iar în unele locuri intrările la SPA sau piscine sunt gratuite. 

La un hotel de 4 stele din Mamaia, un weekend costă acum o mie de lei. În mod obişnuit, o singură noapte are acest preţ. Însă patronii duc lipsă de clienţi, aşa că au făcut reduceri.

Răzvan Dobre, administrator hotel: "Pentru weekend le oferim, pe lângă piscine încălzită, parcare, loc de joacă pentru copii, diferite activităţi pe care le pot face în Constanța, în extrasezon, cum ar fi turul orașului sau plimbări în Dobrogea. Încercam să-i atragem să vină şi în extrasezon, când e o perioadă cu mai puţin soare. În schimb, se pot relaxa şi găsi multe alte facilităţi."

La un hotel de trei stele, o familie cu un copil dă 1.100 de lei pentru o săptămână întreagă.

Sebastian Puznava, administrator complex turistic: "Avem diferite pachete făcute pentru această perioadă. O cameră dublă, doi adulţi şi cu un copil până în zece ani pot veni la mare timp de o săptămână unde beneficiază de mic dejun, inclus şezlongurile oferite pe plaja hotelului, la un preţ de 1.100 de lei."

Turiştii care şi-au făcut deja rezervări pentru vară, beneficiază de reduceri dacă vor să vadă marea şi acum.

În acest moment, pe litoral sunt aproximativ 5.000 de turişti, mult mai puţini faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit hotelierilor.

Din iunie intra în vigoare şi Programul "Litoralul pentru toţi", când o săptămână la mare costă, în medie, o mie de lei pentru cinci nopţi, la un hotel de patru stele.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies