Tichetele de vacanță au majorat și cu 30% veniturile hotelierilor. Ce vor face proprietarii cu banii

Data publicarii: Miercuri 29 August 2018, 18:47

Vara aceasta a fost cea mai profitabilă de după Revoluție, spun proprietarii de hoteluri de pe litoral. Tichetele de vacanţă acordate angajaţilor au dus la o explozie a numărului de turişti, iar veniturile au crescut și ele cu 30%. 

Gazdele se gândesc să investească o parte din încasări în lucrări de modernizare și extindere. 

Nicolae Bucovală are trei hoteluri pe litoral şi în lunile de vară toate au fost pline de turişti. Au venit cu 30% mai mulţi decât anul trecut, iar veniturile au crescut. Cu banii câştigaţi vrea să îşi renoveze hotelurile. 

Nicolae Bucovală, manager hotel: "Ce vedeţi dumneavoastră acum în recepţie, la anul turiştii vor găsi cu totul altceva. Intenţionăm să schimbăm absolut tot. Cam 200-300 de mii de euro aici. Schimbăm totul în restaurant, schimbăm totul ca să legăm cu recepţia."

Numărul turiştilor de pe litoral a crescut după ce românii au primit tichete de vacanţă cu care îşi pot achita cazarea la hoteluri şi pensiuni doar în ţară. 

Cu banii câştigaţi de la această categorie de turişti, proprietarul unui hotel de 3 stele din Mamaia vrea să facă lucrări de modernizare. 

Lahme Bolat, manager hotel: "Ne concentrăm pentru confort şi începem cu camerele de hotel, cu investiţii, mobilier, pentru băile renovate, unde este nevoie, încercăm să mergem şi pe spaţiul verde, unde dorim să facem şi o piscină."

Tichetele de vacanţă au adus mai mulţi turişti şi la un alt hotel de 2 stele, iar proprietarii se gândesc acum la investiţii de câteva milioane de euro ca să obţină o calificare superioară.

Aura Spătaru, manager hotel: "Am început să încasăm şi banii de pe vouchere, bani care la un moment dat vor fi reinvestiţi pentru că am demarat procedura de modernizare şi renovare a hotelului. Îl modernizăm în totalitate, cu tot ce înseamnă electric, instalații sanitare."

Şi în sudul litoralului hotelierii anunţă investiţii. La un hotel de 4 stele din Eforie bugetul pentru renovări este de peste 1 milion de euro.

Iulia Tasie, manager hotel: "Ne mai dorim şi unele îmbunătăţiri pe camere, în special pe bai şi tot timpul ne updatăm şi căutăm soluţii în zona de SPA. Am dori ca în restaurant să creăm o sută de locuri cu o largire a spațiului, plus modernizare."

Pe plângă modernizare, turiştii speră ca patronii să investească şi în pregătirea personalului.

Hotelierii spera să ţină deschis până în octombrie, mai ales că vremea se anunţă frumoasă. Primele estimări făcute de ei arăta că le-au crescut veniturile cu cel puţin 30 la sută faţă de anul trecut.

Mamaia, Eforie, Costineşti şi Vama Veche au fost staţiunile preferate de turişti. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies