Toată România s-a mutat pe litoral: în nord cazarea costă ca în Santorini sau Saint Tropez. Filmare cu camera ascunsă

Data publicarii: Vineri 10 August 2018, 19:48

Pentru turiştii care au pornit spre sudul litoralului vacanţa a început cu nervi în trafic. Între Eforie Nord şi Eforie Sud drumul care durează în mod normal 15 minute a fost parcurs în peste o oră.

Când în sfârșit au ajuns pe plajă turiştii au dat din nou de aglomeraţie. La Eforie, marea a fost prea mică pentru mulţimea dornică să simtă valurile iar pe nisip s-a stat om lângă om.

Cei are n-au mai prins loc pe şezlonguri, şi-au întins prosopul chiar lângă apă, după ce înainte au ridicat baraje din nisip.

Turistă: "Am făcut digul ca să nu vină apă peste noi! Ce era aici!"   

Alţii, au făcut plajă pe stâncile de lângă dig, cum este şi cazul unui domn care s-a protejat de soare cu o pălărie roz.

Turist: ”E linişte şi nu îmi intră nisip în faţă."

Turiştii nu au scăpat de aglomeraţie nici când când s-au săturat de soare şi au vrut să meargă să mănânce. În Costineşti, s-a stat la coadă la shaorma, restaurantele au fost pline şi cine nu a găsit o masă liberă s-a aşezat pe trotuar cu o bucată de pizza în mână.

Cozi interminabile au fost şi la terasele cu bere.

Barman: "E cel mai aglomerat weekend de azi şi până la 1 septembrie."

Cum toată România pare că s-a mutat la mare, cine nu şi-a făcut planuri din timp cu greu mai găseşte cazare.

O simplă căutare pe site-urile de turism îmi arată că pentru acest weekend 10-13 august nu sunt şanse să găsești o cameră liberă în Costineşti.

Turist: "Mi-am rezervat cazarea încă din ianuarie!"

Turist: "Am făcut din timp, am ştiut că e unul dintre cele mai aglomerate weekend-uri!"

La Costineşti sunt zilele acestea peste 60.000 de oaspeţi. În condiţiile în care în staţiune există doar 35.000 de locuri la hoteluri şi pensiuni, mulţi s-au cazat în locuri neautorizate.

Şi în Mamaia există persoane care profită de această situaţie. Clienţii sunt racolaţi pe stradă, chiar la intrarea în staţiune.

Filmare cu camera ascunsă

-Avem cazare la curte, apartament cu baie, frigider, aragaz, televizor, cu maşina în curte.
-Care-i preţul?
-175.
-Câte nopţi?
- 4.
-Atunci 150.

-Cazare?
-Da. 
-Câte zile?
-4.
-Câte persoane?
-2 .
-Deci la vilă, este o cameră cu garsonieră, cu un pat, cu tot ce trebuie. De obicei e trei milioane pe noapte, dar dacă e mai mult poate negociază.

Cei care îşi pun la dispoziţie case turiştilor profită şi de faptul că la hoteluri preţurile au explodat. În nordul litoralului, două nopţi la patru stele - costă zilele acestea peste 3.000 de lei - la fel ca în Santorini ori Saint Tropez.

Manager hotel: "Hotelierii mai păstrează un 10% pentru Last Minute când sunt preţurile mai bune dar le-am epuizat!"

Manager hotel:"Avem mulţi clienţi care preferă să vină doar în weekend şi atunci pentru ei avem un tarif puţin mai mare pentru că stau mai puţine nopţi."

Unii hotelieri au ridicat preţurile şi pentru că se apropie sărbătorea Sf. Maria şi Ziua Marinei iar bugetarii au liber trei zile.

Aşadar secvenţe cu turişti care se prind în horă - pe plajă, în costum de baie - cum sunt cele filmate în Eforie au şanse mari să se repete.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 11°C
Modifică setările cookies