Tinerii care s-au îndrăgostit pe litoral. ”Arată bine, e frumoasă, deșteaptă”

Data publicarii: Vineri 23 August 2019, 19:20

Cupidon este mai activ vara, când oamenii se relaxează în concediu şi, din câte se pare, are sânge latin. Dincolo de glumă, 3 din 10 români recunosc că se îndrăgostesc, cel puţin o dată, atunci când merg în vacanţă, dacă se poate, la malul mării, iar primii care cad în capcană sunt bărbaţii. Potrivit unui studiu recent, sud-americanii, italienii şi românii sunt mereu gata pentru o nouă relaţie.

Pe Alexandra şi Petru i-a unit marea. Povestea lor a început în staţiunea Costineşti.

Petru: ”La o terasă ne-am cunoscut. Arată bine, e frumoasă şi deşteaptă, mă rog şi mai multe. I-am luat numărul şi am continuat de vorbit la telefon”. 

Un sondaj realizat de MOMONDO.RO, un motor de căutare gratuit pentru călătorii, arată că la malul mării s-au cunoscut 11% dintre cupluri, dar şi că bărbaţii din România sunt mult mai dispuşi să înceapă o relaţie atunci când pleacă în concediu şi se trezesc înconjuraţi de fete în costume de baie. 

35% dintre domni spun că s-au îndrăgostit într-o vacanţă, în timp ce doar 20% dintre doamne şi domnişoare se afla în aceeaşi situaţie. Cupidon loveşte cel mai des tinerii care au între 18 şi 22 de ani. 42% dintre ei admit că s-au îndrăgostit vara, la soare. 

Există şi categoria celor care admit că amorul de la malul mării vine şi trece... ca valul. 

Tânăr:  În vacanţă te îndrăgosteşti în fiecare zi. 

Reporter: Tu ţi-ai găsit vreodată vreo faţă dacă ţi-a plăcut, în vreo vacanţă? 

Tânăr: În fiecare vacanţă! În fiecare vacanţă îmi găsesc o fată care îmi place…chiar dacă îmi place mai puţin sau mai mult, spectacol! 

Reporter: A durat vreo relaţie? 

Tânăr: Prea puţin. Cât vacanţa! Exact, cât vacanţa!

Sondajul confirmă şi mitul latin. Dintre toţi pământenii cel mai des se îndrăgostesc în vacanţe: columbienii, argentinienii, mexicanii şi italienii.  Cei mai ,,reci" şi mai greu de sedus sunt canadienii şi finlandezii. 

Participanţii la sondaj ne arată şi unde avem şanse sigure să ne găsim dragostea. În club sau la restaurant, în grupul de călătorie sau în excursia cu vaporaşul. 

Tânăr din Olanda: "Vama Veche este un loc despre care toţi prietenii îmi vorbeau. Şi un an în urmă mi-am întâlnit prietenă aici şi de atunci tot revenim ca să celebrăm un an de când suntem împreună, iată de ce suntem aici acum".

La cercetarea de anul acesta au răspuns, online, peste 23 de mii de oameni din 22 de ţări. Printre aceştia, şi peste 1000 de români cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 8°C
Constanta
Aer 8°C
Eforie
Aer 6°C
Costinesti
Aer 6°C
Neptun
Aer 6°C
Modifică setările cookies