Tot mai multi straini, fascinati de Vama Veche. De ce considera acest loc unic in Europa

Data publicarii: Luni 25 August 2014, 19:30

Plina de farmec si mister, Vama Veche atrage tot mai multi fotografi si producatori de film. Strainii sunt fascinati de acest loc, pe care il considera: "unic in Europa". Dovada ca au venit, in numar mare, in Vama, ca sa surprinda cele mai colorate personaje si povesti intr-o simpla imagine. Totul se intampla la festivalul "Vama sub lumini de Oscar".

Statiunea preferata a artistilor, Vama Veche le ofera culoare,frumusete si personaje venite parca dintr-un platou de filmare. Michail, un fotograf grec, a venit pentru prima data in acest colt aparte al litoralului nostru.

Michail: "Vedeti? Imprevizibilul il intalnesti in fiecare clipa in Vama, incercati sa gasiti asta in alta parte in Europa... Nu veti gasi astfel de contradictii."

Ca el gandesc si alti artisti sositi in vama. Fotografi din intreaga lune, dar si producatori de film, vin aici in Vama si spun ca gasesc lucruri pe care nu le-au mai vazut nicaieri in lume. Le place in primul rand spiritul liber, dar si personajele pitoresti.

Michail: "Aici oamenii au propria filosofie despre felul in care percep Vama. Exista sentimentul emancipatii si al libertatii, oamenii se exprima asa cum isi doresc."

Thomas, castigator al unui premiu Emmy pentru un documentar facut in Norvegia, a vazut multe de-a lungul carierei sale. Dar spune ca sentimentul pe care i-l trezeste Vama nu se compara cu nimic.

Thomas Diseth, castigator al unui premiu EMMY: "Timpul este mai diferit aici decat acasa, este vorba de starea in care intra oamenii aici. Daca spui ca ceva trebuie sa se intample in acest moment, nu se intampla nimic decat o ora mai tarziu.  Este un loc unic, pentru ca pare a fi ultimul loc al libertatii."   

Si pentru fotografii romani, Vama Veche ramane o detinatie de suflet.

Vali Barbulescu: "Imi plac momentele nepozate, imi place sa fiu imortalizatorul acelor momente pe care unele ma laud ca le vad doar eu si pot sa le impartasesc cu altii ulterior."

Festivalul "Vama sub Lumini de Oscar", aflat la a cincea editie, a adunat anul acesta peste 300 de participanti.

Catalin Rudolf, directorul VSLO: "Vama rezoneaza cu conceptul festivalului de libertate si de deschidere la minte si de dorinta de a arata ca se poate mai mult."

Festivalul "Vama sub Lumini de Oscar" se desfasoara pana duminica si include cursuri de fotografie dar si proiectii de film.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies