Drept urmare, e îmbulzeală peste tot: pe plajă, unde şezlongurile şi prosoapele sunt aproape lipite, dar şi în apă. Până să ajungă însă să stea umăr la umăr, în valuri, mulţi au simţit cum le trece viaţa, blocaţi în trafic.
În fața unul asemenea exod litoralul pare strâmt, iar marea mică. Doar că, până la destinaţie mulţi au trecut prin cazne.
Pe drumul dintre Eforie Nord şi Eforie Sud s-a circulat bară la bară. Coada de maşini s-a întins pe mai bine de 2 kilometri, iar şoferii au fost nevoiţi să stea în trafic zeci de minute. Un traseu care, de obicei este parcurs în 10 minute, acum a fost făcut în cel puţin 40 de minute.
„Le mulţumim politicienilor pentru traficul ăsta şi pentru benzina cheltuită. Să ne dea banii pe benzină! De ore stăm în trafic! "
„O oră şi ceva din Eforie Sud. Groaznic.”
„Cred că am făcut o oră un kilometru, foarte dificil. Foarte greu.”
"Foarte aglomerat este. Stăm de o oră de la sud din centru. Foarte greu foarte încet."
Nebunia s-a mutat apoi pe plajă. La prânz, în Costineşti, te călcai pe picioare.
"Depinde la ce oră vii, dacă vii mai dimineaţă găseşti loc, dacă mai târziu nu, te strecori printre valuri printre oameni.”
„Aţi găsit loc uşor pe plajă?
Nu chiar aşa uşor, am căutat ceva, vreo jumate de oră.”
„Văd că aţi prins loc pe primele şezlonguri.
Sunt de la ora 6 aici.”
În schimb, vremea a fost perfectă. Ziua nu a fost însă una lipsită de incidente. Un bazin de la acvariul din Constanța s-a spart după ce un turist a lovit geamul cu o cheie. Patru tone de apă s-au revărsat, cu tot cu peşti, iar o adolescentă a fost rănită de bucăţile de sticlă.
În Eforie, un bărbat de 57 de ani a murit după ce i s-a făcut rău în mare, iar un altul s-a înecat la Mamaia. În continuare salvamarii îi atenţionează pe oameni să nu se avânte în valuri dacă este arborat steagul roşu.