Trafic nebun spre statiunile din sudul litoralului. Coloanele de masini s-au intins pe 15 kilometri, iar 4 masini s-au tamponat

Data publicarii: Luni 10 August 2015, 13:05

Un furnicar, fie zi, fie noapte. Asa arata litoralul romanesc in miezul sezonului estival. Dupa ce in week-end 300 de mii de turisti au umplut statiunile, numarul lor continua sa creasca, dar la fel si chinul din trafic. La iesirea de pe Autostrada Soarelui, pe Drumul National 39, catre Mangalia, masinile au format un sir de 15 kilometri. Sa nu credeti insa ca la destinatie este mai bine. Dimpotriva.

Pe plaja din Eforie, la orele praznului, se statea prosop langa prosop. Aproape 30.000 de turisti sunt doar aici. S-a ajuns la situatia incredibila ca doua sezlonguri sa fie ocupate de patru persoane. Parte din cauza aglomeratiei, parte din motive de buget.

Turist: "E criza mare, foarte mare. Noi nu avem nevoie de sezlonguri ca noi intram in apa. Fetele numai."

In toate statiunile, oriunde te uiti e aglomerat: locurile de parcare sunt pline iar in autoserviri se circula tava langa tava.

E rau si in Costinesti. 35.000 de mii de oameni s-au inghesuit doar pe jumatate din plaja, pentru ca cealalta jumatate este plina de alge asa ca cei mai multi au ajuns la se sclade in zona portului turistic. Dar, pana sa ajunga aici, turistii au avut parte de alte incercari.

Luni, pe Autostrada Soarelui, traficul a fost extrem de aglomerat.

Turist: "Domnule, nu se poate asa ceva isi bat joc, rezolva domnule problema in primavara, nu acum cand
vin turistii la mare, noi venim la mare.
"

Pe langa aglomeratie, turistii care au pornit catre litoral au avut parte si de un carambol la kilometrul 136, langa  statia de taxare Fetesti. Patru masini s-au tamponat intre ele, iar circulatia a fost blocata zeci de minute.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 11°C
Modifică setările cookies