Peste 200.000 de turisti, asteptati in acest weekend pe litoral. Cat platesc pe noapte pentru cazare

Data publicarii: Vineri 29 Iulie 2016, 18:45

Suntem in mijlocul verii si cei mai multi dintre romani intra de vineri intr-un bine meritat concediu. Previzibil, marea este alegerea generala, asa ca litoralul deja supraaglomerat va fi sufocat in acest sfarsit de saptamana. Vor fi peste 200 de mii de oameni in toate statiunile. Asadar, inarmati-va cu multa rabadare. O sa aveti nevoie, in trafic, la terase, in parcari, pe plaja si chiar in apa. 

Costinestiul este sub. Pe plaja este de-a dreptul inghesuaiala. La fel si in apa. Nici vorba de sezlong liber. Abia daca mai gasesti un loc pe prosop.

La Costinesti, marea pare neincapatoare pentru miile de turisti care au venit in vacanta. Ai impresia ca esti la o piscina uriasa, unde s-au vandut prea multe bilete. De altfel, nebunia incepe inainte sa ajungi in statiune. Apoi, pe strada principala din Costinesti abia poti sa inaintezi. Lumea se calca in picioare. Sunt cozi la mancare, la tarabele cu marfuri, peste tot ai de asteptat.

Ajuns pe plaja, alte puhoaie te intampina. Insa in vacanta, starea este cu totul alta.

Turista: "E prima oara cand vin la plaja. Cazare am gasit undeva la o vila, ne costa 100 de lei pe noapte. Multa distractie."

Statiunea Costinesti este atat de cautata si datorita preturilor acceptabile. Cristi locuieste in Belgia si a venit impreuna cu sotia sa petreaca doua saptamani la Costinesti. Bugetul alocat de ei este de 3 mii de euro. Privelistea: nepretuita.

Cristi: "Animatoarele perfecte, berea rece, e perfect, spun tuturor romanilor din belgia sa vina acasa."

Un cuplu din Arad a venit aici pentru o saptamana. Oamenii au dat pentru cazare 100 de euro si si-au pastrat 20 de milioane pentru mancare si alte cheltuieli.

Mamaia, Eforie si Vama Veche conduc in topul statiunilor aglomerate. Urmeaza Neptun, Venus si Olimp. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 11°C
Modifică setările cookies