Transformarea litoralului romanesc care va aduce mai multi turisti in fiecare an. Plajele marite in cadrul unui proiect de 170 de milioane de euro

Data publicarii: Miercuri 30 Septembrie 2015, 14:08

Plajele din Mamaia Sud, Constanta si Eforie sunt aproape gata. Constructorul vestitei insule din Dubai, cel care se ocupa de largirea plajelor noastre, anunta ca pana la sfarsitul anului toate operatiunile vor fi incheiate.  Turistii vor avea o mare supriza atunci cand vor veni din nou la malul marii.

Este vorba de un proiect spectaculos, realizat cu fonduri europene si care va fi terminat  la timp, adica intr-o luna de zile.  Este vorba de o suprafata noua de plaja, de 33 de hectare si o finantare de 170 de milioane de euro. Cinci zone din Constanta, Mamaia si Eforie au fost largite pana la 100 de metri.

Sursa video: ProTV Constanta

 

 

Plaja Mamaia Sud 2014 vs 2015

Posted by PRO TV Constanta on Wednesday, September 30, 2015

 

In sudul statiunii Mamaia, plaja este de cinci ori mai lata. In urma cu o luna, aceasta plaja avea o latime de 20 de metri, iar acum are 100 de metri.

In total s-au fololosit peste 3 milioane de  metri cubi de nisip, care a fost adus din largul Marii Negre.

Gheorghe Boeru, presedinte firma consultanta: "Aducem prin acest proiect, in fiecare an, 50.000 de turisti mai multi la mare"

Johannes Hafkenscheid, constructor: "Am avut multe provocari pentru ca am lucrat si in timpul sezonului estival, dar operational cred ca vorbim de un succes."

Constructorii au adus din larg 3 milioane de metri cubi de nisip. Plajele au fost consolidate cu diguri care sa diminueze forta de eroziune a valurilor, astfel incat lucrarea este garantata 50 de ani. In timp fauna se va regenera, asa ca ne vom bucura si in Mamaia de azurul marii de la Vama Veche.

Reabilitarea celorlalte plaje, vorbim de 24 de kilometri de plaja va incepe, cel mai probabil, de anul viitor. Iar valoarea proiectului este de 500 de milioane de euro.

Marieta Iorga, purtator de cuvant DADL: "Avem un al doilea proiect care va cuprinde si celelalte loturi de plaja, iar valoarea acestuia se estimeaza ca va fi de 500 de milioane de euro."
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 15°C
Constanta
Aer 15°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies