Trei turiști, căutați în valurile mării. Inclusiv un militar a ignorat steagul roșu

Data publicarii: Miercuri 14 August 2019, 20:13

Dincolo de atmosfera de vacanță și de sărbătoare, crește bilanțul negru de pe litoral. Trei turiști, unul dintre ei militar la o unitate din Ploiești, sunt căutați de ore bune, în timp ce alții au fost scoși din apă în ultimul moment.

Marea a fost și miercuri extrem de furioasă și nu a iertat pe nimeni.

Prima alertă a venit de pe plaja din Tuzla. Doi militari din Ploiești au ignorat avertismentele salvamarilor și s-au avântat în larg. Unul dintre ei, în vârstă de 24 de ani, a fost dus de curenți departe. Prietenul său a încercat să îl salveze, dar nu a reușit.

Colegul celui dispărut: „Era în apă, ne jucam cu mingea. A zis că nu mai poate. Ne-am trezit în larg, am văzut că nu mai pot, am strigat, m-am agățat de plută... Nu știu ce s-a întâmplat în secundele alea. Eram aici, stăteam cu picioarele stabil, și deodată.. Nu știu ce s-a întâmplat”.

Salvamar: „S-a dus după el, s-a pus în pericol. De mult timp nu am văzut curenți așa. E ca în lighean, te ține, te învârte și te trage în larg”.

Turist: „Au intrat în apă, se jucau cu o minge, s-a dus după ea... Era o desfășurare de forțe. Vreo 15-20 de salvamari au fost aduși din alte zone și acum... Păcat că era 24 de ani, în floarea vârstei”.

Steagul roșu a fluturat în toate stațiunile din sudul litoralui. Degeaba. O mulțime de turiști s-au aventurat în mare. Tânărul dispărut marți seara, în Olimp, nu a fost găsit încă.

Salvamar: „Cei de la ISU încă îl caută. A fost înghițit imediat din cauza curenților. Recomand să rămână cât mai la mal, dacă a ajuns să fie luat de curent, să facă pluta, să nu intre în panică, că cineva ajunge la el”.

În Vama Veche, un bărbat a fost scos din apă în ultimul moment. Omul este internat acum la spitalul din Mangalia.

Salvamar: „Nu prea ascultă nimeni. Steag roșu arborat, dar toată lumea în apă. Intră cu colaci, cu bărci, nu ascultă deloc. Noi am intrat în apă să vedem cum e și e periculos rău”.

Tot din Vamă a fost dusă la spital și o tânără. După câteva zile, însă, a murit. Abia își lansase primul volum de poezii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 15°C
Constanta
Aer 15°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies