Turismul activ de pe litoral, tot mai tentant pentru romani. Cat costa o plimbare cu avionul sau intrarea in parcul de distractii  

Data publicarii: Vineri 22 Iulie 2016, 19:38

De la weekend la weekend, statiunile de pe litoralul romanesc sunt tot mai tentante. In acest sfarsit de saptamana aproape ca nu exista local care sa nu pregateasca o surpriza pentru turisti.

In plus, in statiuni au loc numeroase concerte, petreceri pe plaja ori seri cu tematica.

Se observa foarte clar ca suntem in varful sezonului estival. Lumea nu se da dusa de pe plaja nici dupa ora 19:00, desi odata cu lasarea intunericului incep petrecerile de noapte.

Dar, vacanta la mare nu inseamna doar leneveala la soare, petreceri, pe plaja sau distractie pana-n zori in cluburile de pe litoral. Turismul activ devine tot mai tentant pentru cei care aleg ca destinatie coasta romaneasca a Marii Negre.

In functie de conditia fizica, turistii se pot catara in copaci pe trasee amenajate la Neptun sau se pot distra in parcurile acvatice din Mamaia si Eforie. Exista si curajosi care se lanseaza cu parasuta.

Alexandra are 22 de ani si este din Ploiesti. Tanara, studenta in anul 2 la Facultatea de Drept, a venit la mare impreuna cu iubitul ei, Adrian. Dupa un tur al statiunilor cei doi si-au dorit sa vada coasta romaneasca a Marii Negre si din aer. La bordul avionului Diamant 22, pilotul Toma Mugurel le-a indeplinit dorinta.
 
Alexandra, turista: "Foarte frumos e splendida marea de sus, de la Navodari pana la Vama Veche am fost si e nemaipomenit, adrenalina la maxim."
 
Cristina Mischievici, purtator de cuvant Aerodrom Tuzla: "O plimbare scurta cu avionul dureaza minim 30 de minute si costa in jur de 80 de euro. Pretul este per avion per ora de zbor se plateste strict cat se zboara."

In Neptun, sute de turisti au platit 45 de lei de persoana pentru doua ore si jumatate de sport la mai mica inaltime.

14 trasee de catarare, tiroliana, jocuri de echipa pentru copii si adulti toate acestea aduc la Neptun, in padurea Comorova, in parcul de aventura, cel putin 10 mii de turisti romani si straini.

Intrarea intr-un parc acvatic  porneste de la 45 de lei pentru un copil si 55 de lei pentru un adult si poate ajunge si pana la 100 de lei de persoana, in functie de parcul acvatic pe care il alegeti.


 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies