Turistii au lasat 200 de milioane de euro in aceasta vara pe litoralul romanesc. Surpriza sezonului la capitolul cresteri spectaculoase

Data publicarii: Miercuri 16 Septembrie 2015, 19:07

Vara lui 2015 se dovedeste una de neuitat mai ales pentru cei din turism. Acestia au avut peste un milion si jumatate de oaspeti cu 20% mai multi ca anul trecut. 

Drept urmare si incasarile au fost uriase, de peste 200 de milioane de euro, stimulate atat de vremea incredibil de buna, cat si de investitiile din segmentul all-inclusive. Ca sa fie bine si anul viitor, hotelierii sustin ca nu vor majora tarifele la cazare.

Fruntasa in topul statiunilor ramane in continuare Mamaia - cea mai scumpa dintre toate. Un singur turist a platit aici in medie 750 de lei pentru un pachet de 5 zile.

Cu banii pe care i-au cheltuit in Mamaia, turistii ar fi putut sta 10 zile la Eforie Sud, unde media pentru un pachet de 5 zile a fost de 335 de lei. La Costinesti, valoarea aceluiasi sejur a fost de 370 de lei. In timp ce in statiunile din sud - precum Venus, Neptun sau Saturn, un turist a platit pentru 5 zile intre 400 si 500 de lei.

Potrivit hotelierilor, tarifelele mici si regimul all inclusive le-au adus mai multi clienti in sudul litoralului decat in anii trecuti. Venus este surpriza acestui sezon unde s-au inregistrat cresteri spectaculoase, de peste 25%

Aurelian Marin, presedinte ANAT: "Am avut un an foarte bun pentru litoralul romanesc, motivele sunt multe: tin de fiscalitate, tin de vreme buna, tin de tarifele bune date de hotelieri, tin de ofertare foarte buna in piata, tin de investitiile care s-au facut in ultima perioada atat in Mamaia cat si in sudul litoralului, tin foarte mult de cresterea serviciilor."

Iar segmentul all inclusive este in continua crestere. Pentru vara viitoare, vor fi disponibile inca o mie de camere in acest regim.

Mohammad Murat, hotelier: "Dupa un sezon bun, hotelierii au mai multa incredere de a investi si de a pune lucrurile la punct, preturile nu cresc - asta este un lucru foarte important - sunt convins ca vom avea crestere pe all inclusive in continuare."

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 17°C
Constanta
Aer 17°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 17°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies