Turistii au stat la soare la Mamaia, fara sa se teama de radiatiile UV. Remediile la care au apelat

Data publicarii: Sambata 02 Iulie 2016, 18:12

A fost o zi caniculara inclusiv la malul marii unde s-au inregistrat peste 36 de grade Celsius. Mai grav este ca pe langa arsita, indicele de radiatii ultraviolete a urcat  la nivelul 8 din 10. 

Cu toate acestea turistilor nu le-a pasat ca se pot coace ca in cuptorul cu microunde si au stat in plin soare, pe care l-au sfidat cu bai racoritoare sau cu ulei de masline.

 

Pe plaja din statiunea Mamaia la orele pranzului, soarele puternic a prajit totul in jur. Au fost peste 45 de grade. Chiar si asa turistii nu s-au urnit in camere. Este drept... au folosit diverse  remedii: de la crema la ulei de masline. 

 

Specialistii nu sunt incantati de aceste masuri si ii avertizeaza pe parinti sa isi protejeze copiii care au o piele extrem de sensibila.

 

Ionut Stanciu, asistent echipaj prim ajutor: "Recomandam turistilor sa nu se expuna la soare in intervalul orar 11-16 sa se hidrateze foarte bine sa consume fructe, legume, le recomandam sa foloseasca creme protectoare cu indice mare mai ales copiii. Persoanele cu tenul mai deschis, cele cu ochii albastri sunt mai expuse mult mai mult la arsuri solare."

 

Altii au preferat cea mai simpla metoda de protectie: au stat in apa cat a fost ziua de lunga. Potrivit meteorologilor canicula va dura pana maine seara, cand pe litoral vor fi posibile usoare averse.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies