Tratamentul cu aerosoli marini, cea mai populara atractie turistica pe litoral, in aceasta perioada: care sunt beneficiile si cat costa o sedinta

Data publicarii: Joi 08 Octombrie 2015, 18:58

Daca mai aveti cateva zile libere si vreti sa le folositi pentru sanatatea dumneavoastra acum este momentul sa mergeti la mare. Nu veti face plaja la zece grade, dar puteti sa profitati de beneficiile aerosolilor .

Este perioada perfecta pentru acest tip de tratament. Din pacate, hotelierii nu par interesati, de acest gen de turism medical. Singurii care valorifica segmentul sunt cei de la Sanatoriul Techirghiol, insa acolo, rezervarile se fac si cu un an inainte.

La ora sapte, in portul Tomis sunt cel mult  zece grade celsius.  Pe faleza, valurile si vantul ofera un spectacol unic.

Atunci apar si conditiile perfecte asteptate luni de zile de localnici si turisti.

Este vremea pentru curele binefacatoare cu aerosoli marini: mici particule de apa bogate in minerale si vitamine care se formeaza in zona de spargere a valurilor, in apropierea digurilor sau a stabilopozilor.

Incarcati static negativ, aerosolii pot fi surprinsi si de lentila camerei de filmat.

Localnic: "Venim in fiecare dimineata, facem un tur. Aerul este curat si oxigenat si este placut."

Prima plimbare pe malul marii trebuie sa inceapa in principiu pe la 6.30 si trebuie sa o jumatate de ora foarte aproape de apa.

Localnic: "In fiecare dimineata fac cura asta de aerosoli pentru sanatate, ce simtiti cand respirati aerul curat? insanatosire si  mentinerea fizica"

Barbat: "Prin aceasta miscare pun in lucru toate organele La asta se adauga si cura de aerosoli. Simt ca se incarca plamanii cu oxigen."
 


Din nefericire, hotelierii de pe litoral nu au profitat de ocazie si nu au prelungit sezonul prin promovarea unor pachete turistice medicale.



Singurii care lucreaza la capacitate maxima sunt specialistii de la Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol.
 

dr. Daniela Profir Sanatoriul Balnear Techirghiol: "Terapia prin aerosoli este foarte eficienta atat ca si profilaxie, preventia unor afectiuni respiratorii, cat si metoda de tratament au efect benefic pe afectiunile cronice respiratorii."

 

La Techirghiol a fost dezvoltata o metoda unica de tratament naturist folosindu-se apa din lac, tranformata in aerosoli. O sedinta costa 15 lei pentru cei care nu sunt cazati in complexul balnear.


 
Curele cu aerosoli fluidifica secretiile bronsice si nazale, regleaza activitatea sistemului imunitar si ajuta circulatia cerebrala. O cura eficienta trebuie sa dureze cel putin 10 zile.


 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 5°C
Constanta
Aer 5°C
Eforie
Aer 8°C
Costinesti
Aer 5°C
Neptun
Aer 5°C
Modifică setările cookies