Turistii de pe litoral au avut parte de vreme neobisnuit de calda, cu 37 de grade, insa n-au lipsit incidentele. Un puternic incediu a izbucnit langa plaja Vadu

Data publicarii: Duminica 06 Septembrie 2015, 18:43

Exista un loc in Romania unde duminica n-au existat griji. Pe malul marii a fost cald si bine, iar zeci de mii de romani s-au simtit prinsi intr-o vara eterna.

La numai cateva ore de la rasaritul soarelui mercurul din termometre a inceput sa urce ca in iulie. Soarele i-a infierbantat pe turistii care si-au petrecut mai toata ziua balacindu-se in apa marii sau lenevind sub umbrele.

 

Femeie: Am venit in weekend ca am auzit ca este o vreme frumoasa inca.

Barbat: Chiar este pirma data cand vin in septembrie In rest am fost numai la sfarsitul lui mai, iunie, iulie.

  

Reporter: Ati mai prin o astfel de caldura in septembrie de cand veniti la plaja?
Barbat: Nu.  Asta este prima data, este incredibil. S-a schimbat anotimpul

Turist: Acum trebuia sa fie cu zece grade mai putin, in septembrie

Cele 37 de grade Celsius au fost o surpriza chiar si pentru constanteni.

Barbat:  Acum vreo patru ani pe 9 septembrie a mai fost asa. Este bine si pentru noi constantenii dar si pentru cei aflati pe plaja

 

Abia duminica dupa amiaza arsita a devenit ceva mai suportabila din cauza vantului care a inceput sa bata in rafale. Nu au lipsit nici incidentele. Un yaht pe care se aflau patru persoane, doi barbati, o femeie si un copil a ramas in deriva in largul marii. Vasul a fost luat de curenti si impins inspre larg unde exista riscul sa se rastoarne din cauza valurilor. Un alt yaht a plecat in ajutorul naufragiatilor iar ambarcatiunea a fost tractata in siguranta pana in portul turistic Tomis.

 


Din pacate duminica dupa amiaza a avut loc si un incendiu de vegetatie in zona plajei de la Vadu. Mai multe  echipaje de pompieri au incercat sa limiteze extinderea flacarilor care deja au afectat aproximativ 80 de hectare. Mai multi turisti au fugit speriati si si-au abandonat masinile. La ora transmiterii acestei stiri, focul se extindea catre plaja Vadu.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies