Turistii din Mamaia au ajuns sa dea spaga ca sa prinda un sezlong bun. Cat costa un loc pe marginea apei

Data publicarii: Sambata 16 Iulie 2016, 19:13

Pe litoral este cod galben de canicula, dar turistii veniti cu zecile de mii la mare nu s-au aratat descurajati de vremea torida. Dimpotriva, si la orele pranzului au napadit plajele. Este cel mai aglomerat, dar si cel mai calduros weekend din acest sezon.

Medicii le atrag atentia turistilor sa nu stea prea mult la soare, sa aiba grija la ce mananca si sa evite alcoolul cand afara sunt peste 30 de grade.

Sambata a fost o zi sufocanta la malul marii, cu temperaturi ridicate, cu un disconfort termic accentuat si cu un indice temperatura-umezeala care s-a situat in jurul pragului critic de 80 de unitati. Palaria, umbrela de soare si crema cu factor mare de protectie sunt indispensabile in aceste zile.

Cei mai multi turisti au ignorat insa orice pericol pe care il presupune expunerea la soarele arzator si au stat pe plaja toata ziua, chiar si la orele pranzului. Apa marii are 27 de grade, deci este numai buna de baie. 

Sambata, 12 judete s-au aflat sub cod galben de canicula, insa duminica litoralul, cel putin, iese de sub atentionarea meteorologica. Se mentine insa codul pentru zona de est si sud a Moldovei, unde temperaturile vor ajunge si la 36 de grade.

Litoralul a intrat de vineri sub cod galben de canicula, iar sambata nisipul a inceput sa friga de la primele ore. Tot de dimineata, a inceput si goana dupa un sezlong. 

Turist: "Trebuie sa te trezesti de dimineata ca sa gasesti mai in fata. Daca nu, la coada."

Reporter: "Cand ati vazut cat e ceasul cum ati reactionat?"
Turist: "Am intrat in panica."

Reporter: "La ce ora trebuie sa venim dimineata sa prindem sezlong la malul marii?"

Paul, administrator plaja: "Daca veniti pe la sapte si jumatate e un lucru ideal."

Un sezlong s-a inchiriat cu 25 de lei in sudul statiunii Mamaia si a ajuns pana la 50 de lei in nord. Aici era imposibil sa gasesti un pat liber fara rezervare.

Reporter: "Cum ati gasit sezlong aici, in fata?"

Turist: "Foarte greu, cu spaga."
Reporter: "Ce spaga ati dat?"

Turist: "10 lei si 25 sezlongul."

Si tarifele la cazare sunt cele mai mari de pana acum. In Mamaia, o camera la un hotel de doua sau trei stele, rezervata pe ultima suta de metri, a ajuns si 100 de euro pe noapte. Aceasta familie spre exemplu s-a cazat la un hotel de doua stele, cu o mie de lei, pentru trei nopti.

Reporter: "Cat mai cheltuiti pe langa cei o mie de lei?"

Turist: "Inca pe atat."

La cat de scump a fost, turistii au incercat sa stea de toti banii pe plaja, fara sa tina insa cont ca la amiaza expunerea la soare este periculoasa.

Reporter: "Nu va e teama de soare?"

Turist: "Nu, cu palaria in cap, cu crema protectoare."
Reporter: "Si cel mic?"

Turist: "E super incantat. E prima data cand il aduc la mare.
"
Reporter: "Crema de protectie si el?
"
Turist: "Da.
"
Reporter: "Pe cap?"

Turist: "Pe cap vad ca nu tine, dar stam asa un pic."

Vineri seara, in Mamaia, turistii aflati in piateta cazinoului au avut parte de spectacole de teatru. Actorii Horatiu Malaele si Ion Caramitru au fost aplaudati, la scena deschisa. Festivalul Carusel Cooltural se va desfasura pana la inceputul toamnei. Seara s-a incheiat cu un concert Vama.

 

 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 17°C
Costinesti
Aer 16°C
Neptun
Aer 16°C
Modifică setările cookies