Turiștii fără mașini, nevoiți să meargă ”la ocazie” până pe litoral. "Măcar un trenuleţ cum era pe vremuri”

Data publicarii: Marti 06 August 2019, 19:15

Cât de mult se gândesc responsabilii la confortul turiştilor care susţin o industrie, se vede pe litoral. Cei care vor să meargă în staţiunile din sud, dar nu au maşină, pierd o zi de vacanţă, pe drum. Salba de staţiuni nu beneficiază de transport în comun sau o legătură directă, cu oraşul Constanța. Aşa că turiştii sunt nevoiţi să bată kilometri întregi pe jos sau cu maşini de ocazie.

Turiştii care vor să plece din Constantă cu mijloacele de trasnsport în comun către Jupiter, Venus, Saturn, Olimp sau Neptun afla cu surprindere că au fost uitaţi de autorităţi. Traseul de transport public ocoleşte aceste staţiuni, iar oamenii care au plătit un sejur pe litoral se văd obligaţi să meargă până în Mangalia şi de acolo fiecare e pe cont propriu. 

Reporter: De ce aţi luat-o pe jos? 

Femeie: Pentru că nu avem cu ce nu e niciun mijloc de transport. Am venit și noi pentru trei zile şi iată jumate de zi o petrecem pe căldura asta în soare căutând hotelul.

Până acum 15 ani, autocarele care venau din Constanța, intrau în staţiuni şi lăsau turiştii în staţii, relativ aproape de hoteluri. 

Bărbat: "Măcar un trenuleţ cum era pe vremuri dacă nu căruţele acelea care erau prin staţiuni."

Dumitru, din Slatina, îşi petrece concediul împreună cu soţia, în Neptun. Au vrut să meargă şi la Techirghiol, dar au renunţat.

Bărbat: "Te oboseşte în primul rând ca timp. Voiam să ne ducem la tatăl soţiei, dar pur şi simplu în condiţiile în care trebuie să schimbăm atâtea microbuse autobuze am renunţat efectiv."

La rândul lor operatorii din turism susţin că au făcut nenumărate sesizări, fără vreun rezultat concret. 

Anca Nedea, operator turism: "Sunt clienţi care nu vin cu maşina lor care vin cu trenul şi trebuie să ajungă aici şi atunci începe intradevar ceva absolut ruşinos pentru noi cei care ar trebui să facem că aceste destinaţii să fie cât mai attractive”. 

Traseele de transport în comun au fost reconfigurate la începutul anului. Prevedeau accesul direct către statiunule din sudul litoralului, însă printr-o hotărâre de guvern s-a dispus prelungirea contractelor firmelor şi menţinute traseele vechi. Adică cele care ocolesc toate staţiunile din sudul litoralului românesc. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies