Turistii platesc in septembrie pentru sase zile cat ar da pe o singura zi in august. Ce au gasit la pret redus, pe litoral

Data publicarii: Miercuri 03 Septembrie 2014, 18:39

Turistii care au ajuns la mare in aceste zile prin programul "Litoralul pentru toti" fac plaja sub o patura de nori, care le-a acoperit soarele. Dincolo de preturile atractive, sub 60 de euro de persoana pentru o saptamana, oamenii spun ca vacanta cu bani putini din septembrie are si partile ei proaste, mai ales cand ploua si bate vantul.

Lansat pentru cei cu venituri mai mici, programul "Litoralul pentru toti" atrage tot mai multi romani care nu-si permit o vacanta in plin sezon. Platesc in septembrie pentru sase zile cat ar da pe o singura zi in august. Tocmai de aceea, multi sunt constienti de facilitatile pe care le vor avea la hotelurile de doua stele.

"Mi-a fost cam teama la inceput, doua stele, cu copil, ce o fi acolo. Am venit pregatita cu ale mele", marturiseste o turista.

"E convenabil, dar cat platesti, atat primesti", este de parere alt turist.

Cei care au ales hotelurile de doua si trei stele din sudul litoralului sunt si mai nemultumiti. Daca in camere este bine, in rest, totul pare ca un loc parasit. "De jur imprejur, jale. Plaja arata cat de cat OK", spune o turista.

Pentru multi turisti, principala modalitate de distractie este plaja. Se incapataneaza sa stea pe sezlonguri, chiar daca soarele este ascuns in nori, iar vantul sufla cu putere.

Nebunia zilelor toride din plina vara a ramas o amintire placuta. Soarele abia daca si-a facut aparitia printre nori, in schimb, vantul si-a cam facut de cap, asa ca cei mai multi dintre turistii veniti prin programul "Litoralul pentru toti" au fost nevoiti sa isi gaseasca alte modalitati de distractie. Sunt si curajosi care, in ciuda vremii capricioase, au iesit pe plaja.

Cei care vor sa mearga la delfinariu au nevoie de rabdare. In zilele mohorate, aproape toate spectacolele se tin cu casa inchisa.

In programul "Litoralul pentru toti" sunt inscrise hoteluri de doua, trei, patru si cinci stele. Cele mai cautate sunt cele de doua stele, unde o saptamana de cazare costa aproape 53 de euro pentru o persoana, fara micul dejun. Potrivit hotelierilor, turistii au ocupat aproape 90% din locurile de cazare puse la dispozitie prin acest program.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies