Turiștii străini, încântați de prețurile de pe Litoral: "1.000 de dolari ajung o săptămână"

Data publicarii: Luni 20 August 2018, 19:53

Litoralul este plin, iar cei care şi-au programat vacanţa în această perioadă au prins şi preţuri mai mici, cu până la 20 la sută faţă de vârful sezonului. Şi putem spune că au mare noroc pentru că vremea este perfectă de plajă.

De luni, sunt reduceri la cazare, şezlonguri şi mâncare. Pentru că în iunie şi iulie a plouat mult, hotelierii vor să ţină deschis până la finalul lui septembrie. 

La mare, briza a adus preţuri mai mici. De la şezlonguri, până la băuturi, toate s-au ieftinit.

Tânăr: "O bere se bea cu 5 lei, era 7 lei acum 3 zile!" 

Barman: "Toate ofertele pe care le avem sunt undeva la 25-30 la sută chiar, mai ieftine decât în plin sezon!"

Şi la terase şi restaurante, preţurile au intrat la apă. 

Patron terasă: "Modificăm preţul la pizza, de la 29 de lei o facem 19 lei. Carbonara a avut preţul de 28 şi le vom face 16, saramura de crap a fost 36 de lei şi o vom face 22, iar borşul de peşte de la 22  îl facem 14".

Şi străinii se bucură. Graţie reducerilor îşi pot prelungi concediile. 

Merih, turista din Israel: "O mie de dolari, ceva de genul ăsta. Pentru o săptămână e mai mult decât suficient."

Dacă până acum o vacanţă de şase nopţi la un hotel de 3 stele din Mamaia costă în medie 1.800 de lei, de acum, cu aceeaşi sumă, puteţi închiria o cameră la un hotel de 4 stele pentru aceeaşi perioadă.

Lahme Bolat, manager hotel: "Avem solicitări până pe 15-16 septembrie! O vacanţă de 5-6 nopţi ajunge la 1.300 de le cu mic dejun inclus şezlong gratuit pe plajă, internet, parcare, toate oferite gratuit".

În sudul litoralului, staţiuni precum Jupiter, Neptun şi Venus sunt pline de familişti. Mulţi şi-au cumpărat vacanţele încă de anul trecut, ştiind că imediat după 15 august preţurile vor fi mai mici. 

La un hotel, all inclusive, o cameră dublă care costă până acum 590 lei, se închiriază cu 100 de lei mai puţin. La hotelurile unde este asigurat doar micul dejun o cameră costă 150 de lei. 

Femeie: "Da, astăzi am simţit o scădere de preţuri şi la plajă!"

Bărbat: "Da, este foarte binevenită, să atarga mai multă lume acum spre sfârşit de sezon la mare."

Dragoş Răducan prim-vicepresedinte FPTR: "Preţurile sunt reduse cu 15-20 la sută faţă de vârful de sezon, care la 1 septembrie o să fie şi mai ieftin cu 25, 30 poate chiar 40 la sută. Mai ales că atunci începe şi sezonul litoralului pentru toţi care de atunci pot ajunge la 70 la sută."

Pe litoral sunt peste 120.000 de turişti, dovada că traficul este la fel de aglomerat ca în weekend. Cozile de maşini spre staţiuni dar şi la ieşirea pe autostrada s-au întins pe kilometri întregi.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 4°C
Constanta
Aer 4°C
Eforie
Aer 5°C
Costinesti
Aer 4°C
Neptun
Aer 5°C
Modifică setările cookies