Ultimul weekend de vară, pe litoral: "Marea se simte altfel. Nu mai apucăm să ne distrăm atât de mult"

Data publicarii: Sambata 25 August 2018, 19:15

Zeci de mii de oameni își petrec acest weekend pe litoral. Autostrada spre mare a fost aglomerată de dimineață, iar pe plajă, turiștii abia au avut loc să se strecoare. Meteorologii au veşti bune pentru ei: vremea va fi la fel de frumoasă și în septembrie la malul mării.

Cerul senin şi marea caldă au creat o atmosferă perfectă pentru plaja.

Raluca este violonistă şi a cântat toată vara pe litoral. În acest weekend îşi încheie stagiunea de la mare cu regretul că vara nu a fost mai lungă.

Raluca: "Este o vară de neuitat. Dar am fost mai mult instrumentistă la mare decât turistă. Nu ştiu dacă am intrat de două ori, toată vara, în apă."

În această perioadă, tarifele la cazare pe litoral sunt cu până la 35 la sută mai mici decât în plin sezon. Pe lângă preţurile mici, unii turişti au fost încântaţi şi de culoarea mării.

Turistă: "Pluteşte în aer o atmosferă plăcută, aşa între vară şi toamnă, parcă s-a schimbat şi culoarea cerului. Marea se simte cu totul altfel."

Tânără: "Cu părere de rău se încheie vara şi nu mai apucam să ne distrăm atât de mult."

Pentru cei care iubesc marea, meteorologii au veşti bune. În septembrie, nu sunt aşteptate ploi, iar vremea va fi la fel de caldă. 

După ce a aflat prognoza, Dragoş încerca să îi convingă pe clienţi să vină la plajă şi luna viitoare.

Dragoş: "La mare veţi găsi petreceri, soare, vibe bun, plajă, oameni frumoşi şi cocktailuri bune"

În perioada următoare, preţurile vor intra din nou la apă.

Mihai, administrator plajă: "Cu ce venim în întâmpinarea clienţilor? Cu apă caldă şi curată de Bali, de Caraibe cum nu au ţările nodince. Între 25 şi 30 este închiriatul unei saltele, mai departe ce consumaţi dacă staţi la o bere, o apă. Părerea mea că fără mâncare undeva la 40 de lei pe zi, o împinge tava 25 de lei găsiţi pe undeva. Un restaurant mai special, ridică puţin preţurile."

Acum, pe litoral, camerele la hotelurile de 3 stele se închiriază cu 300 de lei pe noapte. La 4 stele, turiştii plătesc între 450 şi 600 de lei.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies