Un cuplu riscă 6 ani de închisoare, după ce a furat nisip de pe o populară plajă din Italia

Data publicarii: Luni 19 August 2019, 17:21

Un cuplu din Franța riscă șase ani de închisoare, după ce a fost prins transportând 40 de kilograme de nisip, pe care le luase de pe o populară plajă din Sardinia.

Cei doi le-au declarat polițiștilor că voiau să ia acasă nisipul, drept suvernir, și că nu au realizat că acest gest reprezintă o infracțiune. De aceea, acum francezii riscă între 1 și 6 ani de închisoare pentru furt, fiind acuzați că și-au însușit un bun public, informează BBC News.

Francezii aveau ascunse în mașină 14 sticle de plastic pline cu nisip luate de pe o plajă din Chia, în sudul Sardiniei. Descoperirea a fost făcută chiar când se pregăteau să urce pe un feribot spre Toulon, Franța.

„Plajele cu nisip sunt una dintre cele mai populare atracții din Sardinia. Sunt două amenințări: una este eroziunea, care este parțial un fenomen natural și parțial indus de creșterea nivelului mării din cauza schimbărilor clinatice, iar a doua amenințare sunt turiștii care fură nisipul”, a spus Pierluigi Cocco, specialist pe probleme de mediu și rezident în capitala Sardiniei, Cagliari.

Nisipul alb din Sardinia este considerat proprietatea statului și este interzisă mutarea lui de pe insulă. Ani la rând, rezidenții s-au plâns de furtul de resurse naturale, între care nisipul.

De aceea, în 2017 a fost promulgată o lege care prevede că orice formă de comerț cu nisip, marmură sau scoici este ilegală. De obicei, infracțiunea e pedepsită cu o amendă de până la 3.000 de euro. Unii dintre turiștii care fură nisip îl vând online la licitație, mai scrie BBC News.

Totodată, accesul pe plaja roz de pe insula Budelli, situată la nord-est de Sardinia, a fost interzis, autoritățile fiind îngrijorate cu privire la viitorul acestui loc.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies