Reactia turistilor din Israel dupa ce au ajuns pe litoralul romanesc

Data publicarii: Marti 08 Iulie 2014, 19:22

Cu vara in suflet si speranta unui concediu perfect, 160 de turisti din Israel au ajuns luni noapte la Constanta. Au luat prima cursa charter de la Tel Aviv spre litoralul romanesc.

Ca ei vor proceda peste doua mii de turisti din Tara Sfanta. Tot in Romania vor petrece in plin sezon: polonezi, francezi sau rusi. Desi numarul oaspetilor strainilor veniti in aceasta vara la Marea Neagra este in crestere, e inca departe de cifrele din anii '70.

Cei mai multi dintre turistii israelieni au ales pachetele de lux. Au platit chiar si 800 de euro de persoana pentru 7 nopti de cazare si demipensiune. "Este o vacanta pentru copil. Sunt multe locuri pentru fiul meu" au explicat turistii.

Dupa prima zi pe litoralul romanesc, turistii pareau incantati. "Arata bine, este un standard ridicat, mancarea este buna. Ne-a recomandat cineva destinatia din Israel, o agentie de turism. In loc de Grecia am venit aici ca fiind noul loc in care vor veni toti turistii din Europa, urmatoarea atractie."

Unii dintre oaspeti sunt nascuti in Romania care au plecat din tara in urma cu multi ani. "Hotelul este splendid. Noi am platit mai mult ca ne-am trezit mai tarziu, altii aub platit foarte ieftin. Noi am platit 730 de euro, altii au platit 400 si ceva de euro, dar si 1000 merita."

Vara aceasta, in statiunea Mamaia isi vor petrece vacanta peste doua mii de israelieni. O veste buna avand in vedere ca strainilor le place viata de noapte prin cluburi si cazinouri.

Daca Mamaia este preferata de cei dornici de distractie, Eforie este aleasa pentru bazele de tratament. Acesti soti din Franta au platit 3500 de euro pentru un sejur de trei saptamani in regim all inclusive, acoperind si tratamentul dar si biletele de avion. "Am fost intr-un hotel in Tunisia, trei zile de tratament au costat mai mult ca sejurul de aici"

In schimb, aceasta doamna din Liban vine la Eforie de 30 de ani."Suntem aproape de baza de tratament, iar tratamentul este eficace, pretul este acceptabil, este bun, de 30 de ani vin aici la Eforie, in fiecare vara."

Nici rusii sau cehii - altadata extrem de numerosi in statiunile noastre - nu lipsesc. In aceasta vara patru curse charter vor aduce turisti din Republica Belarus. Primii 100 au sosit deja in urma cu cateva zile. Cei mai multi stau Techirghiol.


 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 16°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies