Unde merită să mergi la plajă, varianta unui localnic

Data publicarii: Marti 12 Iunie 2018, 16:43

De la bun început trebuie să vă spun că acesta nu este un articol publicitar! Locurile le-am încercat „pe barba mea şi pe banii mei”. Poate vei spune că nu sunt ieftine, dar este alegerea ta dacă vrei să urmezi sfaturile unui localnic.

Să începem cu Mamaia! Staţiunea are una dintre cele trei plaje Blue Flag din România. Pentru cine nu ştie, standardul Blue Flag este considerat un simbol al protecției mediului, iar plajele și porturile de agrement care au această distincție sunt extrem de căutate de turiști. La nivel global, numărul plajelor etichetate cu Steagul Albastru a ajuns la 4.500. În staţiunea etalon a litoralului românesc, plaja Blue Flag o veţi găsi în dreptul hotelului Vega. Nu am încercat-o până acum din simplul motiv că niciodată nu am gasit sezlonguri libere! Cei de la hotel au ca prioritate turiştii cazaţi, iar eu am liber doar în week end. Cine ştie poate o să o încerc în cursul săptămânii! Şi atunci am pornit de la ideea că te vei caza în nordul staţiunii Mamaia, iar Funky Sea View Studio mi se pare cea mai buna variantă.

Plaja H2O – o oază de relaxare în nordul staţiunii Mamaia

Cei mai mulţi dintre turiştii care au ales nordul staţiunii Mamaia preferă să meargă la H2O. A debutat ca un spot pentru iubitorii de kite şi este plaja recunoscută pentru pernele portocalii aşezate pe nisip. În cursul săptămânii vei plăti 20 de lei pentru o pernă şi 50 de lei în week end.

Ce primeşti de aceşti bani : un loc curat, cu muzică în surdină, oameni frumoşi, dar şi toalete îngrijite. S-ar putea să legi prietenii cu vecinii de pernă. Ai grija să nu intri în zona specială pentru kite dacă nu eşti practicant al acestui sport. Spre seară, zona de kite se transformă în loc pentru practicanţii de yoga – intreabă la bar şi vei afla programul instructorilor. Când vine vorba despre băutură, vei plăti în jur de 15 lei pentru un cocktail la beach barul acoperit cu stuf. Plaja H2O este recomandare şi pentru petrecerea serii, iar, daca ai noroc, poate prinzi şi un eveniment.

Citește mai mult pe FunkyTravel.ro.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies