Cum sa va petreceti mai mult timp pe litoral. Unde costa cazarea doar 20 de lei

Data publicarii: Marti 12 August 2014, 13:17

Cheltuiti cu cap si puteti ramane pe litoral si 10 zile, cu aceiasi bani pe care i-ati da pentru o noapte de cazare la 4 stele, in Mamaia. Cu putin noroc, puteti plati in Costinesti doar 20 de lei, iar daca nu mai gasiti loc, proprietarii va lasa sa va instalati cortul chiar in curtea lor.

Turistii care vor sa ramana cat mai mult la mare se gandesc de doua ori inainte sa arunce cu banii. Vin cu mancare de acasa ori fac cumparaturi la supermarket si nu se apropie de restaurantele de pe faleza. Cazare gasesc la localnicii din statiuni, care-si pun la dispozitie una sau doua camere.

Daca negociati si cautati indeajuns, puteti plati chiar si 20 de lei pe noapte, in camere racoritoare, batranesti. Daca vreti sa asezati cortul in curtea proprietarilor, trebuie sa platiti 15 lei, insa daca gasiti un loc pe placul vostru pe o plaja retrasa, puteti campa si gratuit in anumite locuri.

In centrul statiunii Costinesti, in curtea din spatele unei vile de vacanta, stau niste tineri din Baia Mare. Pentru ei, vacanta la mare nu inseamna  room service sau cearsafuri apretate. Cu atat mai mult cu cat cazarea la cort pe iarba verde costa doar 15 lei pe zi. Dupa distractia de pe plaja, nu merg sa manance in restaurante scumpe.

"Dimineata ne trezim, cafeaua, apoi slanina, ceapa, asa ne incepem dimineata", povestesc ei. Asa isi permit sa ramana la mare si 3 saptamani.

Tot in zona centrala, unde ai crede ca preturile explodeaza in plin sezon estival, o gasim pe doamna Maria, o batranica de 80 de ani, proprietara unui complex de vacanta. Din poarta, turistii sunt ademeniti cu preturi mici la cazare si, cat e ziua de lunga, ii bat in poarta zeci de drumeti.

"Nu e pentru noi confortul, iar faptul ca nu avem televizor e un lucru foarte bun", sustine o turista.

Conditiile de cazare nu sunt dintre cele mai bune. O baie minuscula si o camera in care abia poti sa te misti, insa cei care se cazeaza aici spun ca nu au nevoie decat de un pat  pe care sa doarma, iar la 20 de lei pe noapte este suficient. "Cea mai scumpa camera, cate 4-5 in camera, este 80 de lei", explica proprietara.

Pentru tinerii care vin sa isi petreaca vacanta la Costinesti, mai importanta este distractia. "Noi am gasit cel mai ieftin aici. Ne raman bani de bautura", se bucura ei.

Si la Eforie, la particulari, gasiti cazare la preturi fara concurenta. O doamna, de exemplu, inchiriaza o camera cu 50 de lei pe noapte. Astfel de tarife  se gasesc de obicei numai la particulari, insa si aici locurile sunt limitate, cel putin in aceasta perioada.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies