Vacanța de Paște, pe litoral. Stațiunea care arată ca un șantier, la deschiderea sezonului

Data publicarii: Joi 25 Aprilie 2019, 19:27

Se simte deja briza de vacanță la malul mării! În Mamaia, se pun la punct ultimele detalii pentru petrecerile în care șampania va curge în valuri. Și în Vama Veche sunt așteptați mii de tineri.

În nordul staţiunii Mamaia, primul care îşi deschide porţile este festivalul de muzică electronică. De vineri începe distracţia şi în marile cluburi de pe litoral.

Pentru că pe plajă s-au găsit săptămânile trecute pachete pline cu cocaină, la petreceri vor fi prezenţi şi ofiţerii antidrog, iar 50 de voluntari au misiunea să distribuie materiale informative pentru prevenirea consumului de substanţe interzise.

Turiştii care merg în staţiunea Eforie Nord nu vor putea parca pe principala arteră, unde se lucrează intens.

Iar în Vama Veche, primii turişti sunt aşteptaţi să sosească chiar joi noapte.

La frontieră, autorităţile au anunţat că vor dubla personalul pentru a reduce timpii de aşteptare. Sunt mii de români care şi în acest an au ales să meargă de Paşte şi de 1 Mai în Bulgaria.

Primii turiști de pe litoral

 

Lukas şi Sara au venit din Viena şi sunt printre primii turişti care au ajuns în Mamaia pentru festivalul de muzică electronică.

Sara: "Cineva ne-a zis ieri despre români, că sunt mult mai buni decât reputaţia pe care o au."

Andy este din Manchester şi se află pentru prima dată în Mamaia. Ştie că staţiunea e renumită pentru cluburile de noapte.

Andy: ”Mergem acasă săptămâna viitoare.

În Vama Veche, turiştii sunt întâmpinaţi de marea turcoaz şi nisipul proaspăt curăţat.

Aprovizionările făcute de baruri sunt impresionante, pentru că petrecerile vor fi numeroase.

Sunt şi turişti care vor petrece sărbătorile în Eforie, cei mai mulţi la hotelurile cu centre spa deschise recent. Din păcate însă, centrul staţiunii este tot în şantier, ca vara trecută.

Rezervările arată că în acest weekend sunt aşteptaţi în Eforie Nord 3.000 de turişti. Oraşul însă nu este pregătit. Aleea principală a fost decopertată de la un capăt la celălalt. Sunt lucrări de amploare, care cel mai probabil vor dura două luni.

Potrivit meteorologilor, vineri şi sâmbătă vremea va fi foarte frumoasă pe litoral, cu 24 de grade Celsius. Duminică există şanse de ploaie, iar vremea se menţine instabilă toată săptămâna viitoare.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies