Vacanta de Rusalii: de trei ori mai putini turisti pe litoral, fata de anul trecut.

Data publicarii: Luni 09 Iunie 2014, 12:59

De o vreme excelenta au parte turistii care au ajuns in aceste zile libere pe litoral. Sunt deja 27 de grade Celsius pe plaja, iar apa marii s-a mai incalzit. Soarele arde inca de dimineata, asa ca cei care s-au trezit devreme au prins deja un bronz frumos.

Este intr-adevar foarte cald - 27 de grade in aer, 22 in apa marii - insa chiar si asa anul acesta turistii nu au mai venit in numar mare pe litoral in vacanta de Rusalii. Pe de o parte pentru ca maine incep examenele de Bacalaureat, pe alta parte pentru ca sarbatoarea a picat in prima decada a lunii iunie si nu la sfarsit, asa cum s-a intamplat anul trecut.

Daca vara trecuta autoritatile estimau 30.000 de turisti, anul acesta sunt de trei ori mai putini. Asa ca hotelierii si administratorii de terase si restaurante ofteaza privind plajele putin aglomerate. Totusi, spera ca situatia sa se schimbe odata cu vacanta elevilor.

Ca sa ajunga acasa cu un bronz frumos, turistii care au ajuns la Mamaia s-au trezit dis de dimineata si s-au asezat comod pe sezlonguri.

Turistii care au ales totusi sa vina la mare se declara extrem de multumiti. Au scapat de aglomeratie, asa ca au putut sa se distreze in voie.

Pana acum, cei care au afaceri pe litoral se arata dezamagiti de inceputul sezonului.

Pentru vacanta de Rusalii, hotelierii au scos pe piata pachete promotionale. Trei nopti de cazare la patru stele costa 100 de euro de persoana. Iar la trei stele, cu 15% mai putin. De saptamana viitoare insa, tarifele vor creste.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies