Vacanțele all inclusive atrag turiști pe litoralul românesc. Cât plătește o familie pentru o săptămână la Mamaia

Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2018, 19:38

Litoralul românesc începe să redevină atractiv pentru familiile cu copii, care preferă vacanţele în regim all inclusive. Avem peste 20 de hoteluri, în toate staţiunile, iar rezervările au crescut cu 20 de procente faţă de anul trecut, deşi preţurile sunt la fel de mari sau chiar mai mari decât în Bulgaria.

În nordul litoralului, patru hoteluri din Mamaia şi două din Năvodari cazează turişti în regim all inclusive.

În Mamaia, la un hotel de patru stele o familie plăteşte în medie 1000 de euro pentru o vacanţă completă de şapte nopţi într-un apartament, iar copiii până-n șapte ani stau gratuit. 

Turist: „Nu trebuie să te plimbi pentru servicii, să achiziţionezi alte servicii. Totul este aici, spaţii de joacă pentru copii, sunt animatorii. Condiţiile sunt foarte bune de cazare şi de masă.”

Turistă: „Am fost în Bulgaria un an şi am avut o experienţă foarte neplăcută. Pe lângă insecte în cameră, nu se făcea curăţenie. Eu sfătuiesc turiştii să aleagă litoralul românesc.”

Filis Cursei, manager rezervări: „Trei mese pe zi principale, gustări între mese, minibar în cameră, băuturi pe toată durata zilei la barul de la piscină şi la barul de pe plajă, şezlonguri, umbrele şi mult entertaiment.”

Hotelierii ştiu că turiştii nu caută doar mâncare şi băutură şi s-au ghidat după sloganul „copii fericiţi, părinţi fericiţi". În fiecare zi, animatorii au grijă să se ocupe de cei mici. În felul acesta, adulţii simt şi ei că sunt în vacanţă. 

Cele mai multe hoteluri cu regim all inclusive le veţi găsi în sudul litoralului.  Într-un hotel de trei stele din Eforie, bucătarii muncesc de dimineaţă până seară pentru a mulţumi peste 1000 de oaspeţi. În fiecare zi este pregătită o tonă de ciorbă şi încă una de friptură, dar acestea sunt două dintre preparate. 

Turistă: „Suntem obişnuiţi cu all inclusive din Turcia, Grecia şi am ales anul acesta şi varianta România, să vedem dacă este vreo diferenţă.”

Reporter: „Şi, este vreo diferență?”

Turistă: „Să ştiţi că suntem mulţumiţi până acum. Minusuri: un pic cam aglomerat.”

La Venus, la un hotel de patru stele, o vacanţă de trei persoane all inclusive, cu cinci nopţi de cazare, costă în medie 3000 de lei. 

Turist: „Am fost în mai multe staţiuni şi se pare că şi la noi suntem pe drumul cel bun avem mâncare, suntem cu copiii, condițiile sunt bune.”

 Potrivit hotelierilor, pe întreg litoralul avem 65.000 de locuri de cazare în hoteluri cu sistem all inclusive. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies