Vacanțele pe iaht, un trend tot mai popular printre români. Cât costă un astfel de sejur

Data publicarii: Joi 12 Iulie 2018, 20:01

Dacă vă pregătiți de relaxare, luați în calcul și un sejur la bordul unui iaht, în largul mării sau o croazieră până în Bulgaria.

Aceste vacanțe se înmulțesc și la noi și nu doar pentru cupluri, ci și pentru familii cu copii. Unii merg însoțiți de un căpitan care știe să manevreze ambarcațiunea, iar cei care dețin permis de conducere, navighează singuri. 
 
O vacanţă de 5 zile la bordul unui iaht costa cel puţin 1000 de euro pentru o familie de 4 persoane. Ambarcaţiunea poate fi închiriată din portul Tomis ori de la Limanu. De aici puteţi pleca în aventură pe mare până la Balcic sau mai departe în Turcia la Istanbul.
 
Soţii Georgiana şi Narcis au închiriat un yacht cu tot cu pilot, din portul Tomis pentru 3 zile. Au plătit 700 de euro pentru această vacanţă.
 
Georgiana: “Foarte frumos şi foarte bine. E o experienţă plăcută pe care nu am încercat-o până acuma şi sper să o încerc de acum încolo în fiecare an.”
Reporter: “Unde o să ajungeţi?”
Georgiana: “În Bulgaria la Balcic.”
Reporter: “Cat timp o să staţi pe barcă?”
Georgiana: “În jur de 14 ore."
Narcis: “O călătorie cu barca în sezon este o experienţă unică aşa că merită.”
 
Şi mai entuziasmaţi sunt copii, care aşteaptă cu nerăbdare să vadă priveliştea şi mai ales delfinii care i-au întâmpinat încă de la ieşirea din portul Tomis. Au testat deja apa mării:
 
Andrei Tănase, organizator: “E un trend în creştere la noi. Lumea devinde tot mai bisnuita cu acest gen de excursii sau vacanţe, mulţi dintre romanii au început să-şi ia şi premise de skiperi, navighează pe cont propriu în meditereana în special dar şip e marea neagră şi atunci e natural să-şi ia şi familiile cu ei.”

Moda vacantelor pe yacht este încă la început la noi. Sunt şi firme care organizează astfel de călătorii şi în alte ţări. De exemplu, pentru Grecia o familie plăteşte 1500 de euro pe săptămână doar pentru o cabină pe un yacht.
 
Andrei Perju: “Am avut căutarea de comori, evenimente care au fost dedicate numai copiilor, timp în care familie au reuşit să aibă puţin timp liber la dispoziţie. Din păcate în România nu avem o ofertă atât de bogată de yachturi de închiriat şi facilităţile pe ţărmul Mării Negre sunt destul de limitate.”

În România cele mai frecvente călătorii sunt către Bulgaria sau Turcia.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 19°C
Constanta
Aer 19°C
Eforie
Aer 17°C
Costinesti
Aer 20°C
Neptun
Aer 20°C
Modifică setările cookies