Vama Veche a ajuns la fel de scumpă ca Mamaia. Reacția unui libanez care a revenit după mai mulți ani

Data publicarii: Duminica 22 Iulie 2018, 18:46

Dacă aveţi în planuri o vacanţă la Vama Veche, pregătiţi-vă cu sume serioase căci staţiunea a devenit una cu pretenţii şi la cazare, şi la mâncare.

O singură zi a ajuns să îi coste pe turişti şi câte 300-400 de lei. Iar cei care au Vama sălbatică în suflet îşi pot lua adio de la un spaţiu de intimitate pe plajă, pentru că ţărmul este ticsit de şezlonguri, umbrele şi baldachine.

Vama Veche a devenit pe alocuri o staţiune la fel de scumpă precum Mamaia. 

Pe plajă aglomerată cu şezlonguri, umbrele şi baruri, aproape că nu mai ai loc unde să îţi pui cortul în linişte. 

Închirierea unui şezlong costă în timpul săptămânii 25 de lei, iar în weekend 40. Fugim la cazare şi vedem că o noapte costă la fel de mult ca în Mamaia.                                       

Remus, manager plajă şi hotel: "Avem hoteluri de 3-4 stele, corturi. Preţurile încep de la 50 de lei şi pot urca la 800-900 de lei. Vama Veche s-a schimbat faţă de cum era acum mulţi ani!"

Valentin: "Avem 12 băuturi, preţurile încep de la 20 de lei şi 28 la cocktailuri. Încercam să oferim băuturi premium ca lumea să simtă spiritul de vamă!"                                                        

Şi la capitolul autenticitate Vama a mai pierdut teren. Vamaioții care vin să se distreze aici încep să aibă din ce în ce mai puţine alternative.

Turist: "Are aceleaşi scoruri ca şi în Mamaia! 300 de lei plajă, mâncare şi un pic club dacă stai puţin! Dacă stai mai mult creşte!"         

Vama Veche dovedeşte că este o staţiune dinamică, veşnic în schimbare. David este din Liban şi a revenit în Vamă după câţiva ani şi a fost surprins de ce a găsit.

David: "Îmi permit să petrec un timp plăcut aici, dar mă aşteptam să fie mai ieftin! "                                              

Turist: "Nu e o staţiune scumpă, dar nu se axează pe servicii. Plusurile sunt că sunt multe beach baruri iar minusurile sunt că preţurile sunt la nivel cu Bucureştiul."               

Mergem şi în Mamaia unde ne-am obişnuit cu preţurile ridicate, în special la sfârşit de săptămână.  

Călin Şerban, manager plajă și beach bar: "Avem tot felul de promoţii la bar pe anumite băuturi! În weekend o mie de lei de persoană e de ajuns să te bucuri de bar să ieşi la un club, să închiriezi un stand-up paddle!"           

Pentru săptămâna următoare, staţiunea Mamaia este rezervată în proporţie de 80%, iar vremea se anunţă capricioasă, cu temperaturi ridicate şi reprize de ploaie.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 30°C
Constanta
Aer 30°C
Eforie
Aer 24°C
Costinesti
Aer 28°C
Neptun
Aer 28°C
Modifică setările cookies