Vântul a adunat iubitorii de kitesurfing pe litoral. ”Așteptăm furtunile, e momentul nostru preferat”

Data publicarii: Sambata 23 Iunie 2018, 19:31

A fost o zi a sporturilor extreme la malul mării. Cele 18 grade Celsius din aer, dar mai ales vântul, i-au animat pe cei care adoră să practice kitesurfing. Aceştia s-au strâns pe plajele din nordul staţiunii Mamaia unde au petrecut ore întregi făcând acrobaţii. 

”Călare” pe vânt, Adrian şi-a petrecut toată ziua în larg. Spre deosebire de cei care s-au supărat astăzi când au văzut că soarele nu are de gând să iasă dintre nori, el a întins fericit aripile zmeului deasupra mării.

”O provocare este vântul destul de rafalos, dar plăcerea depăşeşte toate neplăcerile. A fost o experienţă. E bine că apa e mai caldă decât afară, aşa că orice căzătură era bine venită”, spune Adrian.

La fel de entuziasmat este şi Iulian. Pe el l-am întâlnit pe o plajă din nordul staţiunii Mamaia. ”Aşteptăm să vină furtuni, este momentul nostru preferat să ne dăm. Vântul nu este unul pentru începători, bate spre larg şi dacă nu ştii, rişti să ajungi la turci”, explică el.

Înainte să stăpânească un asemenea zmeu toţi aceşti oameni au făcut un curs. O oră costă 250 de lei, iar primele şedinţe se desfăşoară pe uscat.

Printre sportivi am găsit şi câţiva turişti care nu accepta că vremea le-ar putea strica sejurul la mare. Duminică, pe litoral, vor fi 23 de grade în aer şi 22 în apă.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies