Oamenii s-au incins la 40 de grade la Constanta, de ZIUA MARINEI. 5 militari au lesinat

Data publicarii: Vineri 15 August 2014, 19:17

Dubla sarbatoare la malul marii, unde marinarii au omagiat-o pe ocrotitoarea lor, Sfanta Maria. Cu uniforme impecabile, militarii au defilat in Portul Tomis, urmariti de peste 10 mii de turisti.

Navele de razboi au oferit si ele un spectacol impresionant, in larg, unde au simulat atacuri la care au participat si avioane si un elicopter, dar si salupe cu scafandri. Din cauza caldurii insuportabile, 5 militari au lesinat, in timpul slujbei religioase tinuta in fata Comandamentului Flotei.

La ora 11.00, cand soarele dogorea mai tare, 5 militari care asistau in pozitie de drepti la slujba religioasa au picat secerati. Cele 40 de grade, cate erau la soare, au fost pentru ei insuportabile. In cadere, unul dintre marinari s-a lovit la cap, a sangerat si a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Startul festivitatilor a fost dat ca in fiecare an de intonarea imnului national si ridicarea drapelului romanesc. In acelasi timp in larg au fost trase 21 de salve de tun.

In fata Comandamentului Flotei, garda de onoare a Marinei Militare a prezentat onorul ministrului Apararii, Mircea Dusa.

In larg, pentru prima data, turistii au putut admira si un crucisator american: USS VELLA GOLF - inarmat cu 120 de rachete la bord, gata sa intervina in orice moment, care a primit ordin sa ramana pe pozitii datorita conflictului din Ucraina.

Nelipsit de la festivitate, Zeul Neptun si-a facut glorios aparitia insotit de sirene. In aplauzele turistilor, spectacolul din larg a inceput cu simularea unui atac aerian. 7 avioane, 3 IAR 99 Soim si 4 MIG 21 Lancer au atacat formatia de nave de pe mare care au raspuns cu rachete antiaeriene. Militarii au coborat pe franghii din elicoptere in timp ce trageau focuri de arma, iar scafandri s-au aruncat din zbor in apa.

Cu toate panzele sus, Bricul Mircea a putut fi admirat in zare. In larg, marinarii au trait cu emotie aceasta zi. Militarii de la fortele speciale transformati in actori de filme de actiune au stat ascunsi aproape 2 ore la bordul fregatei Marasesti.

Peste 10 mii de turisti au indurat caldura, pe faleza Cazinoului, pentru a vedea intregul spectacol. Festivitatile s-au incheiat cu jocuri marinaresti si o parada a ambarcatiunilor private. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies