200.000 de romani ajung in acest weekend pe litoral. Cum s-au pregatit domnisoarele pentru plaja

Data publicarii: Vineri 25 Iulie 2014, 20:23

Se anunta un weekend fierbinte la malul marii, cu temperaturi inalte si multa distractie. Statiunile sunt pline de turisti fericiti, in timp ce altii au pornit si ei spre litoral. Bauturile fine au fost puse la rece, barmanii au invatat retete noi de coktailuri si administratorii plajelor au pregatit cu sezlonguri in plus pentru valul de oaspeti.

Pentru ca vremea tine in sfarsit cu turistii, litoralul s-a animat inca de dimineata. Locuri libere pe nisip abia mai gaseai iar pentru un loc de parcare trebuia sa te inarmezi cu multa rabdare.

Si este abia inceputul weekendului care se anunta unul foarte aglomerat. Administratorii de hoteluri, terase si plaje s-au pregatit  pentru valul de turisti.

Pe plajele de lux, bauturile fine au fost puse la rece, iar dansatoarele invata miscari noi. Isabela danseaza toata ziua pe plaja si face senzatie cu miscari seducatoare. Nu este insa usor sa ai privirile atintite spre tine in fiecare moment."Trebuie sa ai multa rabdare, sa ai conditie fizica si sa bei multa apa", spune ea.



Si domnisoarele care au venit sa isi petreaca sfarsitul de spatamana la Mamaia s-au pregatit. Aceasta tanara din Braila a facut eforturi uriase ca sa isi cumpere un costum de baie unicat. "L-am luat din strainatate de la Londra, am vrut sa fiu mai speciala", spune ea.



Inainte sa ajunga la mare, sedintele de infrumusetare si solar sunt obligatorii.
Turista: Am fost la solar ca sa nu fiu alba pe plaja. Mi-am luat vreo 4 rochite pentru club, cateva tinute de plaja.
Reporter: Cate ore ti a luat sa iti aranjezi ochiul?
Turista: Cam 3-4 ore.




Turista: E foarte aglomerat e cel mai frumos la noi la mare.
Reporter: Cati bani ai luat cu tine ca sa cheltui in weekend?
Turista: Intre 500 si 1000 de euro.


Terasele sunt si ele pline, iar la ora pranzului, trebuie sa va asteptati la cozi. La autoservirile "impinge tava" gasiti meniurile cele mai ieftine, intre 14 si 20 de lei felul intai si doi. Iar pentru sezlonguri sau baldachine de plaja trebuie sa platiti intre 20 si 100 de lei.

"Va astept la malul marii, unde au ajuns deja foarte multi turisti. Se anunta un weekend plin de evenimente. In piateta de la Casino, turistii sunt invitati sa asiste la un spectacol de moda. Carele alegorice vor defila pe faleza la traditionalul carnaval si tot sambata seara este programat pe plaja dintre Venus si Saturn un concert in aer liber la care sunt asteptati peste 25 de mii de oameni.

Pare a fi cel mai aglomerat weekend de pana acum de pe litoral, autoritatile estimeaza ca vor ajunge 200 de mii de turisti. Preturile sunt si ele pe masura, de plin sezon. La 3 stele o camera costa acum intre 250 si 300 de lei, la 4 stele intre 350 si 500 de lei iar la 5 stele, o noapte de cazare ajunge chiar si la 1000 de lei
" a relatat Ilknur Pintilie, corespondent ProTV.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 9°C
Constanta
Aer 9°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 8°C
Neptun
Aer 8°C
Modifică setările cookies