Week-end perfect la mare. Tarifele au ramas aceleasi ca in extrasezon

Data publicarii: Duminica 29 Iunie 2014, 19:14

Turistii care si-au facut rezervare pe litoral in acest week-end au fost inspirati. Au avut noroc de vreme buna, dupa ce ploile au stricat toate sejururile din luna iunie. In plus, s-au bucurat si de ultimele zile de reduceri. In Eforie, Jupiter sau Venus, hotelierii s-au intrecut in oferte ieftine. Atentie, insa, de la 1 iulie, tarifele cresc cu 15-20%.

A fost un week-end cu vreme perfecta. Soarele nu ne-a parasit nicio clipa in aceste doua zile si nu am mai vazut niciun strop de ploaie. Asadar, turistii care au venit pe litoral spun ca nu regreta alegerea facuta, mai ales ca si tarifele la cazare sunt inca accesibile.

Pentru ca a fost o luna mult sub asteptarile hotelierilor sau ale proprietarilor de pensiuni, gazdele au "umblat" la tarife, astfel incat sa-i "ademeneasca" pe clienti. In Eforie Nord, de exemplu, puteati gasi cazare si cu 70 de lei pe noapte. Iar o casa de vacanta, cu living si dormitor la etaj, in care pot dormi lejer 4 persoane, s-a inchiriat cu 150 de lei pe noapte.

"Ideea este ca omul sa vina si sa se simta ca acasa, sa gaseasca tot ce are acasa. La etaj, avem o sala de baie, va invit si in dormitor, este dormitor matrimonial, iar fiecare apartament are o curte", spune proprietarul.

Pe plaja din Eforie Nord nu este aglomerata acum ca in varf de sezon, iar sezlongurile se inchiriaza cu 10-15 lei. In Jupiter, sunt hoteluri care au aflat care este reteta succesului:  "Hotelurile noastre sunt pline, in special datorita facilitatilor pentru copii pe care le oferim. Avem gratuitate la cazare si masa", spune Andrei Tiganescu, reprezentant hotel.

In Jupiter sau Venus, o camera dubla costa intre 80 si 150 de lei pe noapte. Atentie, insa! Faceti-va rezervare din timp,  pentru ca la receptie, tarifele cresc cu cel putin 15%. "Un tarif de 90 de lei pe zi pe camera dubla, la 1 iulie pretul va creste la 110 lei", declara Rodica Iftimie, director hotel.

David a venit cu parintii din Brasov. Are 7 ani si a primit, drept rasplata pentru ca a terminat clasa I cu rezultate exceptionale, o vacanta la mare. Bucurosi sunt si parintii care au gasit cazare ieftina: "Imi place la mare, e lume multa, dar gasim noi sezlonguri", spune David.

"A fost un milion pe noapte, trei stele. Este mai putina lume pe plaja si poti sa stai relaxat, in plin sezon e arhiplin, e inghesuiala foarte mare si numai relaxare nu se poate numi", il completeaza tatal sau, Daniel.

De la 1 iulie, tarifele la cazare cresc cu cel putin 15-20%.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies