"E cea mai tare tabara". Zeci de mii de copii merg anul acesta in tabara la mare. Cat costa o zi cu pensiune completa

Data publicarii: Sambata 23 Iulie 2016, 18:11

Vacanta de vara este ocazia ideala pentru copii sa-si faca prieteni noi, sa se distreze si sa invete in acelasi timp lucruri interesante, iar oferta bogata de tabere tematice le permite parintilor sa aleaga ce e mai potrivit pentru fetitele si baietii lor.

Tabere de stiinte de film, sau de aventura sunt, doar cateva exemple, insa peste 50.000 de copii vor merge pe litoral.

Departe de parinti, 800 de copii, care au intre 4 si 17 ani, se distreaza de minune in tabara la Costinesti.

Fata: "Vreau sa va spun ca e cea mai tare tabara. Am mai fost la munte,  la mare nu am mai fost, dar cred ca nu mai merg la munte vreodata."

Baiat: "Plaja, spuma, party, dans noaptea, e frumos!"

Parintii stiu insa tot ce fac fetele si baietii lor.

Reporter: Parintii va cer fotografii si poze?
Maria Dinu, profesoara: Le trimit, pentru orice eveniment care se intampla, eu le trimit. Aproape in fiecare zi le trimit.

Ciprian Duca, administrator tabara: "De la petreceri la piscina in timpul zilei, la karaoke, discoteca, jocuri in apa, seara spuma party, revelionul verii."

Pe litoral sunt 3 tabere de stat si 5 particulare, in Eforie, 2 mai, Navodari sau Costinesti. Unitatile de stat pot primi pana la 400 de copii fiecare, in timp ce in regim privat se pot caza si o mie de copii. O zi cu pensiune completa ajunge in ambele cazuri la 80 de lei de persoana. Biletele s-au vandut cu 6 luni inainte.
 
In schimb, la nici 30 de km de Sibiu, in curtea palatului de vara care i-a apartinut baronului Samuel von Brukenthal, copiii rezolva probleme practice de astronomie, robotica, inteligenta artificiala, ecologie si explorare spatiala.

Copiii iau masa in fosta sera a baronului si dorm in corturi. Tabara de 3 zile costa 450 de lei.

In tabara de cinematografie copiii invata sa scrie un scenariu, sa lucreze cu camera sau sa instaleze luminile. Indrumatori le sunt oameni din domeniu. La finalul taberei copii trebuie sa prezinte primul lor scurtmetraj.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 5°C
Constanta
Aer 5°C
Eforie
Aer 8°C
Costinesti
Aer 5°C
Neptun
Aer 5°C
Modifică setările cookies