Zeci de mii de tineri petrec la Costinești, cea mai ieftină stațiune de pe litoral. Prețurile la mâncare

Data publicarii: Luni 16 Iulie 2018, 18:02

Peste 24.000 de tineri se distrează în aceste zile la Costinești, considerată cea mai ieftină stațiune de pe litoral. 

Dacă nu au pretenții, oaspeții pot găsi o cameră și cu 50 de lei pe noapte, în timp ce masa principală din stațiunea Tineretului este shaorma. Iar dacă se întâmplă să rămână fără bani și vor să-și prelungească vacanța, tinerii lucrează câteva zile la o terasă.

Andrei şi Ionuţ sunt din Tecuci şi de câteva zile se distrează la Costineşti. Au venit împreună cu doi prieteni şi au avut în total 2.000 de lei. După multe nopţi albe, luni şi-au dat seama că au rămas fără bani.

"-Am plecat cu 2000 de lei de acasă şi ... mai avem cam atâta, nici nu ştiu dacă am bani de motorină, dar facem noi într-un fel.
-Nu vă ajung banii?
-Nu că nu ne ajung, nu mai avem noi acum, căutam de muncă."

Peste 24.000 de tineri sunt în aceste zile la Costineşti. Toate pensiunile şi hotelurile sunt pline, mai ales că preţurile pornesc de la 50 de lei pe noapte. 

Florentina Dragomir, administrator teras[ minihotel: "Este una din staţiunile cele mai uşor acesibile datorită faptului că preţul este foarte rezonabil, astel încât clienţii au venit navală datorită preţurilor."

În staţiunea Tineretului, mâncarea cea mai căutată este shaorma. O porţie la farfurie este 20 de lei, iar la terase un meniu de prânz ajunge la 25 de lei de persoană.

"Mi-am luat shaorma, cea mai tare shaorma din Costineşti, din România."

"Este mâncare proaspătă şi bag carne în shaorma, eu dau totul la vedere, dau carnea, salată, la vede, client mulţumit, eu mulţumit."

"Este şi cea mai ieftină este şi de tineret, venim mereu aici cu plăcere."

În afară de baie, plajă şi dans, turiştii se pot plimba cu vaporul până la epava Evanghelia. Mai nou, au apărut şi vaporaşe cu ghid. Un bilet costă 10 de lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Dragoş, ghid turistic: "Durează undeva la jumătate de oră, 35 de minute toată plimbarea, facem înconjurul epavei."

Deşi aproape toţi turiştii din Costinești prefera să facă plajă pe cearşaf, cei care doresc un şezlong vor plăti 15 lei. Adică trei beri la pahar. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 17°C
Constanta
Aer 17°C
Eforie
Aer 16°C
Costinesti
Aer 19°C
Neptun
Aer 19°C
Modifică setările cookies