Zeci de mii de turisti s-au distrat pe litoral, in ciuda ploii. Cei care s-au speriat de vreme s-au trezit blocati in trafic

Data publicarii: Duminica 24 August 2014, 18:54

Marea este frumoasa indiferent de vreme, au decretat zecile de mii de turisti care au ajuns in acest weekend pe litoral. Desi duminica a plouat marunt, in reprize, in prima parte a zilei, oamenii tot au iesit la plaja si au facut baie in apa calda a marii. Cei care s-au speriat de norii de ploaie au plecat mai devreme spre casa, dar s-au trezit blocati in trafic.

Dimineata a inceput cu o ploaie deasa, dar in ciuda vremii mohorate multi au iesit totusi pe plaja: pentru unii era ultima zi de concediu si nu si-o puteau petrece in camerele de hotel. Pentru altii era prima, iar apa albastra i-a atras irezistibil.

"De ce am venit la mare? Sa stau in camera? Ce daca ploua? Nu conteaza!", afirma o turista.

Cei mai multi s-au refugiat in mare. Apa a fost aproape la fel de calda ca afara, 25 de grade. "E foarte calda apa, e placut!", a fost verdictul unui turist. "E mai calda, pacat ca nu avem noroc de soare", se plange altul.

Alti turisti care si-au petrecut vacanta in sudul litoralului si aveau platita cazarea pana luni s-au grabit sa plece acasa cand au vazut ca ploua. Dar pe drum au dat peste cozile imense din trafic, care se intindeau pe kilometri intregi.

"Din cauza vremii nefavorabile, turisitii au plecat din sudul litoralului la aceeasi ora, grupati, asa ca avem coloana in asteptare pe DN 39", a declarat subcomisarul Ciprian Sobaru Servicul Rutier Constanta.

"Trebuia sa plecam maine, dar daca e vremea cum e, cred ca mergem in Delta", spunea un sofer.

Cativa soldati americani de la baza din Mihail Kogalniceanu recunosc ca nu si-au ales prea bine ziua libera, insa starea de spirit s-a schimbat  odata ce au intalnit cateva fete frumoase in costume de baie: "Femei superbe! La fel ca si Romania: tara frumoasa,
fete frumoase
".

Si pentru ca plaja a fost pustie, administratorii au hotarat sa faca reduceri la sezlonguri. "E mai bine, de la 25 de lei de persoana, la 30 de lei doua, e bine", se declara multumit un turist.

Si mai ieftin va fi, insa, din septembrie, cand incepe programul "Litoralul pentru toti" cu oferte atractive de cazare: 200 de lei de persoana la doua stele, pentru sase nopti de cazare sau 1.000 de lei, la patru stele.

Spre seara, o ploaie torentiala i-a alungat si pe ultimii nostalgici ai marii de pe plaja. Litorul s-a aflat in duminica dupa-amiaza sub un cod galben de ploi si vijelii.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 17°C
Constanta
Aer 17°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 17°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies